Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål og svar

Lars Bø

Nevrolog

Stamcelletransplantasjon etter brystkreft?

Jeg er behandlet med cellegift og stråling. Kan jeg ta HSCT?

Hei!
Jeg er 53 år og har hatt ms siden 2008. Samme år fikk jeg brystkreft og ble behandlet med cellegift og stråle-behandling. Er det mulig for meg å ta stamcellebehandling da ? (Ikke i Norge, siden jeg er for gammel )

"Ikke spesielle motforestillinger"

Hei,
jeg har spurt en hematolog og en kreftlege ved Haukeland universitetssykehus. Dette er kreftlegens svar:

"Jeg har ikke spesielle motforestillinger mot HMAS for hennes MS grunnet tidligere brystkreftsykdom. Som anført av dr. Lehmann, vil tidligere cellegiftbehandling kunne gjøre at hennes beinmargsreserve er redusert, slik at hun kan ha noe mindre mulighet for å få høstet tilstrekkelig med stamceller. Jeg vil ikke anta at tidligere strålebeh. for brystkreft skal innvirke i nevneverdig grad på mulighet for stamcellehøsting da man ved slik strålebeh. kun bestråler ribbeina ene siden, litt av sternum og deler av clavicula".

(HMAS, er stamcelletransplantasjon, sternum og clavicula er brystben og kraveben)

Et annet spørsmål er om stamcelletransplantasjon er å anbefale for din MS-sykdom nå, det kan du gjerne drøfte med din lege ved nevrologisk avdeling

Vennlig hilsen
Lars Bø

-

Lokallag

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.