Hopp til hovedinnholdet

Samlivskurs arrangeres i MS-forbundets regi. i Stjørdal 3. og 4. mars 2018.

Kronisk kjærlighet

Gudrun Sofie Østhassel <gudrun@ms.no>

27. september 2017

(Illustrasjonsbilde: pexels.com)

Velkommen til et spennende samlivskurs for MS-forbundets medlemmer.

Alvorlig sykdom påvirker de fleste sider av et parforhold. Det er følelsesmessige og praktiske utfordringer, og avhengig av grad av sykdom og hvordan paret fungerte før sykdommen oppsto, vil parene finne ulike måter å forholde seg til den nye situasjonen på.

Kurset bygger på Prevention and Relationship Enhancement Program (PREP), som er et forskningsbasert samlivsprogram som forvaltes av Modum Bad i Norge. Sykdomsrelaterte tema er imidlertid integrert i undervisningen, og kurset tilrettelagt, slik at det blir særlig relevant for par som lever med MS.

Gjennom undervisning, refleksjoner, praktiske øvelser og parsamtaler skal kursdeltakerne bedre sine kommunikasjonsferdigheter, i fellesskap finne aktiviteter og interesser som bidrar til mening og glede for begge, og ha en gjensidig forståelse av hva nærhet, intimitet og seksualitet innebærer. Dette bidrar til et lavere konfliktnivå, økt tilfredshet i parforholdet og bedre livskvalitet.

      

Kursledere

Kursledere er Kristin Evjen og Sylvi Dybvik. Kristin Evjen er utdannet fysioterapeut og coach med videreutdanning innen akupunktur og kognitiv terapi. Hun har autorisasjon som sexologisk rådgiver og er sertifisert PREP-veileder. Hun har erfaring med pasienter med MS og andre nevrologiske tilstander fra sin privatpraksis som fysioterapeut og gjennom sexologisk rådgivning.

Sylvi Dybvik er utdannet sosionom, og jobber ved St. Olavs Hospital. Hun har en videreutdanning i psykisk helsearbeid og en pågående mastergrad i sosialt arbeid. Også hun er sertifisert PREP-veileder. Gjennom jobben som sosionom har hun arbeidet med psykososialt arbeid med pasienter med ulike nevrologiske tilstander. Hun har tidligere holdt samlivskurs i samarbeid med MS-forbundet.

     

    

25.-26. november: Haugesund

27.-28. januar 2018: Drammen

3.-4. mars 2018: Stjørdal

2.-3. juni 2018: Tromsø

Det er plass for inntil 20 par på hvert kurs.

For påmelding og mer informasjon, kontakt Eva Høili: eva@ms.no / tlf. 22 47 79 98

Lokallag

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.