Hopp til hovedinnholdet

Hadeland MS-forening

Velkommen til Hadeland MS forenings hjemmeside.

På denne siden vil vi forsøke å formidle ting av interesse for våre medlemmer og andre som besøker siden vår.

Våre støttespillere

Med stadig økende antall av Unge med MS, ønsker Hadeland MS forening å ta tak i dette.og ser  viktigheten av  å fremme fysisk og psykisk helse, mestring og livskvalitet og gjøre dette i friluft gjennom hele året. 

Med stor hjelp av  gavetildelingen fra Sparebankstiftelsen DNB, ser vi frem mot å presentere både utstyr og aktiviteter, til glede  for våre medlemmer.  Dere vil bli orientert  gjennom vår hjemmeside.

Vi, de kronisk syke, er en utgiftspost for velferdssamfunnet og deler det stemplet med blant annet eldre, flyktninger, rusmisbrukere og alle andre som samfunnet ikke tjener penger på.  Vi koster. Menneskeverd måles etter produktivitet. Vi lever på skattebetalernes penger.  Vi blir sett ned på, og vi får høre det.  Vi bør helst unnskylde oss for alt vi gjør.

Du kan være treningskontakt 
En trenings kontakt er den personen som møter opp og som en kan stole på.  Treningsokntakter/fritids kontakter er ressurspersoner i lokalmiljøet som har gjennomført «Kurs for treningskontakter/fritids kontakter». Kontaktene skal bidra til økt deltakelse i fysisk aktivitet og friluftsliv på ulike arenaer i nærmiljøet, tilpasset den enkeltes behov. 

Teori og praksis 
Hadeland MS-forening er glade og stolte over at vi har fått tak i 3 gode foredragsholdere til kurset vi skal holde i april.  

Ine Wigernæs har en doktorgrad i fysiologi om stresshormoner og immunsystemet i forbindelse med utholdenhets- og overtrening. De siste 10 år har hun arbeidet politisk og strategisk med folkehelse i Valdres og Oppland. 

Liv Vingdal folkehelsekoordinator i Østre Slidre kommune og har lang erfaring med å holde kurs for treningskontakter. 

Silje Marie Wøien er utdannet fysioterapeut og jobber i disse dager med å sluttføre master utdanning i nevrologisk fysioterapi. 

Årsmøte , avholdes på Bergosenteret 22. Februar

Nytt År, nye muligheter -

 Kun været jobbet mot oss, alt annet var bare en glede.

Denne dagen var representanter fra styret i Hadeland MS-forening på plass utenfor Kiwi på Grua. Her fikk de som ønsket  litt informasjon om Multippel sklerose (MS) og om Hadeland MS-forening, som er et tilbud til MS-diagnostiserte i våre tre kommuner.

Noen ord til ettertanke,  dikt skrevet av Hans Olav Mørk, som du lett kan relatere til dine tanker, kanskje også om din MS.

Referat fra MS konferansen på Hamar 13. September 2017

Også i år vil det bli avholdt en Åpen konferanse i forbindelse med  Inspirasjonskonferansen 2017: Tema er  MR-oppfølging, rehabilitering og sykdomsmekanismer ved MS.

Hadeland MS forening fortsetter med treningsgruppe for sine MS diagnostiserte medlemmer. Husk også at foreningen har diverse treningsutstyr til utlån for sine diagnostiserte medlemmer, ta kontakt om det er noe du har lyst til å låne en periode.

"Jeg har en drøm"! Bestige en fjelltopp på 2000 meter - vi tar utfordringen sammen!! 

Husk påmelding til MS konferansen innen 1. August til en i  styret.

Ut i fra antall vi melder på, vil MS diagnostiserte medlemmer få tilskudd på deltakeravgiften

Hadeland MS forening har nå tatt i bruk VIPPS. 

Du kan gi en gave til støtte for MS saken.   Vipps valgfritt beløp til 79610

Sommeravslutningen i år var spesiell – tur langs Akerselva.

29.september-01.oktober arrangeres det fjelltreff i Rondanne for alle MS-forbundets medlemmer!

En opplevelse i regi av Friluftsløftet. Vi kan tilby en uforglemmelig naturopplevelse og følelsen av god helse og mestring sammen med andre som deg. Det vil bli arrangert guidet tur til Veslesmeden på lørdagen. En tur som skal gi den gode mestringsfølelsen! På kveldene blir det sosialt samvær, latter og god mat inne på Rondevassbu. OBS! Dette er ikke en ekstremhelg, men en ekstremt god mulighet til å oppleve naturen sammen med andre med MS.

Vær snill å opplys en mail adresse vi kan nå deg på.

Husk årets MS konferanse ,

Konferansested

Hotell Scandic Hamar

Vangsveien 121 - Telefon 21 61 40 00 

Rehabilitering og selvbilde

- mestring, motivasjon og verdighet 

Av totalt 13 innvilgede prosjekter fikk Hadeland MS-forening innvilget fire søknader. Prosjektene Kurs for treningskontakter, Bedre hverdag med friluftsliv, På tur over Krokskogen og Ta livskvaliteten tilbake med aktivitet, ga til sammen 120.000 kr i støtte til foreningen. Dette er et imponerende resultat, og vi tok derfor en liten prat med Bente Godli som er leder og søker for alle prosjektene til Hadeland MS-forening.

En litt annerledes sommeravslutning denne gang;

Å gå langs Akerselven er en vakker gåtur, ro for sjelen. Du kan starte hvor du vil, og avslutte hvor du vil. Kollektivtrafikk å finne overalt så fort man går vekk fra elven.

En nydelig tur fra skog til by langs den frodige elvebredden. Anbefales til alle uansett form og alder. Fra Nydalen og nedover passeres mange hyggelige små og store spisesteder

Kontaktinfo

Leder: Nina Aaserud Grønfur
Tlf: 41328705
hadeland_ms_forening@outlook.com

Lokallag

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.