Hopp til hovedinnholdet

Hanna får MS-prisen

Hanna Vesterager tildeles MS-prisen for 2015. Hun får prisen for sin kamp for at norske MS-pasienter skal få tilbud om autolog stamcelletransplantasjon.

Det opplyser generalsekretær i MS-forbundet, Mona Enstad, på vegne av styret.

Etter henvisning fra norsk nevrolog gjennomførte Hanna Vesterager  autolog stamcelletransplantasjon ved Karolinska sjukhuset  i Stockholm i 2011. De gang var hun uføretrygdet, i dag er hun tilbake i full jobb.

Her er styrets begrunnelse:

"Hanna Vesterager har gitt både enkeltpersoner, fagmiljøer og MS-forbundet i Norge kunnskap om internasjonale erfaringer med denne behandlingen.

Gjennom sin åpne kamp for å få autolog stamcelletransplantasjon, har hun gitt et ansikt til alle pasienter som kjemper for å få en type behandling som det er liten kunnskap om i Norge.

Hanna Vesterager søkte om å få stamcellebehandlingen betalt av Norge. Dette ble avslått og Hanna betalte sin egen behandling.

Etter at hun hadde gjennomført stamcelletransplantasjonen, har hun stevnet den norske stat for å få refundert sine kostnader. Tingretten ga henne medhold, Lagmannsretten avslo og Høyesterett avviste å behandle hennes sak.

MS-forbundet takker Hanna Vesterager for hennes utrettelige kamp for at norske MS-pasienter skal få tilgang til autolog stamcelletransplantasjon".

MS-prisen ble innstiftet i 2004 av MS-forbundets styre og er en statuett laget av den nederlandske kunstneren Corrie  Ammerlaan van Niekerk.

MS-prisen vil bli tildelt Hanna vesterager på MS-forbundets inspirasjonskonferanse på Lillestrøm 7. november.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.