Hopp til hovedinnholdet

Ja, til to nye bremsemedisiner

Beslutningsforum for nye metoder sier ja til to nye varianter av bremsemedisinene Copaxone og Avonex.

Begge er injeksjonspreparater i førstelinjebehandlingen mot attakkpreget MS, som reduserer antall attakker med rundt 30 prosent.

Plegridy hver 14. dag

Fordelen med de nye variantene er at sprøytene settes sjeldnere enn ved bruk av originalen.

Plegridy er pegylert interferon beta 1-a (Avonex). Pegylering gjør at interferonet slippes langsommere inn i kroppen slik at virkningen forlenges.

Plegridy settes med sprøyte hver 14. dag, mens Avonex settes en gang i uken. Plegridy kan derfor gi færre bivirkninger knyttet til injeksjoner.

Mer om beslutningen her

Copaxone tre ganger i uka

Copaxone 40 mg tre ganger ukentlig er en ny dosering av Copaxone 20 mg, som i dag brukes av rundt 1000 personer med MS i Norge. Antallet har vært synkende de siste årene.

Copaxone 40 mg har en effekt og en bivirkningsprofil tilsvarende Copaxone 20 mg. Fordelen er at man sparer seg for om lag 208 sprøytestikk per år.

For begge MS-legemidlene heter det at bruken forutsetter «lik eller lavere pris enn dagens prisnivå», og at de skal inngå i fremtidige LIS*-anbud.

Legemidlene kan bli vurdert på nytt når Beslutningsforum får tilsendt Kunnskapssenterets fullstendige metodevurdering for MS-legemidler.

*LIS: Legemiddelinnkjøpssamarbeidet

Mer om beslutningen her

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.