Hopp til hovedinnholdet

Petanque (Boule) - Nidaros Petanque

Petanque er et boulespill, som spilles med stålkuler på grus. En kamp går til 13 poeng. Målet med en kamp er å komme nærmest «grisen», som ofte kalles målkulen, slik at du til slutt oppnår de nødvendige 13 poeng. På lik linje med curling, teller man poeng når alle kulene er kastet. Det antallet kuler du har nærmere «grisen» enn motstanderen gir deg poeng. Har du tre kuler nærmere «grisen» enn motstanderen får du tre poeng. Petanque er ikke det samme som boccia. En forskjell er f.eks. at Boccia spilles med trekuler på hard og slett sand. 

Artikkel fra Byavisa

http://byavisa.no/2014/08/06/konkurrerer-med-stalkuler/

Spillested og tider

Vi holder til på Lade idrettsanlegg (grusbanen som ligger nærmest Haakon XII’s gate). Vi har tilgang på parkeringsplass, og har du ikke bil så kan du ta buss nr 3 eller 4.

Tidspunktene er:

Onsdag klokken 17.30

Søndag klokken 11.00

Det stilles ingen krav til ferdigheter. Her er det bare å møte fram. De som er nye får en kort innføring i spillet, og kan bli med i spillet fra starten av sammen med noen som allerede har litt erfaring. Vi deler heller ikke inn i forskjellige klasser. Kvinner, menn, eldre og yngre spiller både med og mot hverandre. Spiller egner seg for ALLE – familier, vennegrupper, funksjonshemmede, arbeidskolleger, studenter – Som sagt ALLE

Klubben har noen kuler som kan lånes. Utstyr (kuler ) kan fås kjøpt på XXL (Lade arena, ved L-kjøp) til ca  150,-pr. sett.) Disse må merkes med farge, og neglelakk fungerer i lengden.

Når vi tar pause (etter første omgang) så setter vi oss ned på benkene som vi disponerer, og skravler, drikker kaffe. Så det er bare å ta med seg det man vil ha.

Ta en titt på hjemmesiden 

https://nidarospetanque.wordpress.com/

Eller ring Haakon Pettersen på 40207794

Vel møtt!

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.