Hopp til hovedinnholdet

Pressemelding MS-dagen

Stamcelletransplantasjon ved MS må etableres i 2016

Det må i 2016 etableres forskningsbasert stamcellebehandling for personer med multippel sklerose. Dette er spesielt viktig for dem som ikke har god effekt av dagens forebyggende medisiner.
Behandlingskostnadene ved autolog stamcelletransplantasjon er 550 000 kroner. Et år med forebyggende medisiner koster 200 000 kroner. Denne kostnaden vil påløpe så lenge pasienten har attakkpreget sykdom. 
Et flertall av de som får stamcelletransplantasjon, trenger ikke lenger forebyggende behandling. Stamcelletransplantasjon ved MS gir derved store besparelser for samfunnet og økt livskvalitet for pasienten.
Over 50 norske MS-pasienter har tatt behandlingen i utlandet og betalt for den selv. Noen pantsetter hus og hjem. Andre tømmer sparekontoen. Flere steder i landet arrangeres innsamlinger for å skaffe penger til behandlingen.
MS-forbundet er imponert over engasjementet og givergleden, men dette er oppgaver vårt helsevesen skal løse – ikke den enkelte.
Ekspertene på Haukeland universitetssykehus står klare til å lage et nasjonalt tilbud for 25 MS-pasienter årlig, samtidig som de vil forske på behandlingen og resultatene. 
Helsepolitikerne må gripe sjansen nå og sørge for at dette ikke strander på grunn av kapasitet og økonomi. Utgiftene vil være inntjent på få år, og norske MS-pasienter får nytt håp.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.