Hopp til hovedinnholdet

Storinnrykk til MS-dagen

Det ventes ny deltagerrekord når Finnmark MS-forening arrangerer motbakkeløp på MS-dagen. Bildet er fra fjorårets arrangement

Finnmark MS-forening venter deltagerrekord på MS-dagen. Garnisonen i Syd-Varanger slutter opp om arrangementet.

Om lag halvparten av MS-forbundets 48 lokalforeninger markerer MS-dagen lørdag 29. august med forskjellige arrangementer rundt om i landet. Det blir stands med loddsalg, utdeling av brosjyrer, salg av roser, kaffe, boller og brus.

Det arrangeres aktivitetsdager, møter med kommunale politikere, MS-turer og MS-løp.

Finnmark MS-forening arrangerer, tradisjonen tro, et motbakkeløp opp alpinbakken på Sandnes ved Kirkenes. I fjor deltok 370 personer, mens det i år er ventet 450 bare fra garnisonen i Sør-Varanger. Det opplyser leder i foreningen, Linda Jensen, til Sør-Varanger avis.

- Dette skal være en familiedag der både unge og gamle kan delta, sier hun til avisen.

Fredagen før MS-dagen arrangeres et seminar for medlemmer av foreningen. Lørdag blir det et seminar med informasjon om MS og underholdning, som er åpent for alle.

Les mer i Sør-Varanger avis

Se hilsen fra Harald Rønneberg til Melkesyre deltagerne.

Tilbudet må bedres

Her er MS-forbundets pressemelding sendt ut til landets lokalaviser i anledning MS-dagen:

Bedre tilbud til personer med MS

Mer enn 11.000 personer i Norge har multippel sklerose (MS). Hvert år får 350 personer MS. De fleste er mellom 20 og 40 år. To av tre er kvinner.

Sykdommen er kronisk og kan i dag ikke helbredes. Den påvirker kroppens funksjoner i varierende grad. Mange får behov for helse- og omsorgstjenester fra kommunen gjennom flere år.

For å styrke tjenestene til personer med MS og mange andre kronisk syke, må kommunene:

  • Utarbeide individuell plan for alle som trenger sammensatte tjenester fra kommunen. Planen er et godt verktøy både for den enkelte bruker og for kommunen.
  • Det må bygges opp et tverrfaglig rehabiliteringstilbud i alle kommuner for å hjelpe den enkelte til å mestre sin sykdom best mulig.
  • Brukerstyrt personlig assistanse (BPA) må være et tilbud til langt flere enn i dag. BPA gir mulighet for å leve et friere og mer selvstendig liv.

29. august markerer MS-forbundets 48 lokalforeninger den nasjonale MS-dagen over hele landet. Det er behov for et bedre tilbud til personer med MS både fra kommunene og fra spesialisthelsetjenesten. Geografiske forskjeller kan ikke aksepteres. Alle bør få den medisinske behandling som fungerer best for den enkelte.

Autolog stamcelletransplantasjon er en ny behandling for personer med MS. Den har vist meget gode resultater. Over 50 norske MS-pasienter har til nå tatt behandlingen på utenlandske klinikker og betalt for den selv.

MS-forbundet forventer at det i statsbudsjettet for 2016 settes av midler til å opprette et landsdekkende tilbud om denne lovende behandlingen i Norge.

Mona Enstad,
generalsekretær i MS-forbundet

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.