Hopp til hovedinnholdet

Nyheter

Stamcelletransplantasjon ved MS må etableres i 2016

Finnmark MS-forening venter deltagerrekord på MS-dagen. Garnisonen i Syd-Varanger slutter opp om arrangementet.

Hanna Vesterager tildeles MS-prisen for 2015. Hun får prisen for sin kamp for at norske MS-pasienter skal få tilbud om autolog stamcelletransplantasjon.

Styret har gleden av å invitere til medlemstur til Åre, 4. – 6. september 2015. Vi har reservert 25 rom, og håper at disse blir fylt opp av medlemmer som ønsker å innta en helg sammen med venner.

Til vårt medlemsmøte 6.oktober er vi så heldige at Sigbjørn Rogne ( lege, har MS, stamcelletransplantert og kritisk til norske nevrologer ) og Hanna Vesterager den første fra Norge som også har fått stamcellebehandling) kommer.

Med tanke på at dette er et svært spennende og ikke minst viktig tema vil medlemsmøte, mest sannsynligvis, bli avholdt et annet sted enn Valentinlyst Bydelskafe. Sted vil komme så fort det foreligger.

Velkommen til inspirerende forelesning onsdag 10.6 kl 17.00-19.00 på Nova Hotell kurs og konferanse, Cicignons plass. 

Petanque er et boulespill, som spilles med stålkuler på grus. En kamp går til 13 poeng. Målet med en kamp er å komme nærmest «grisen», som ofte kalles målkulen, slik at du til slutt oppnår de nødvendige 13 poeng. På lik linje med curling, teller man poeng når alle kulene er kastet. Det antallet kuler du har nærmere «grisen» enn motstanderen gir deg poeng. Har du tre kuler nærmere «grisen» enn motstanderen får du tre poeng. Petanque er ikke det samme som boccia. En forskjell er f.eks. at Boccia spilles med trekuler på hard og slett sand. 

Artikkel fra Byavisa

http://byavisa.no/2014/08/06/konkurrerer-med-stalkuler/

Påmelding (innspurt) til TOPP1-tur  14. juni 2015

For MS-medlemmer med elektrisk  rullestol

Det  vises  til innbydelse  og orienteringer på hjemmesiden om Trondheim Turistforenings TOPP7  arrangement og  vår deltagelse i Topp1 – turen .  Dere  har sikkert også funnet  alt om arrangementet  på  www.topp7.no.

Deltagelse i TOPP 7

Trondheim Turistforening tilbød  i samarbeid med Trondheim kommune  også en tur TOPP1 søndag  15. juni 2014  som et testarrangement for funksjonshemmede med elektrisk rullestol i tillegg til de  allerede etablerte turer innen TOPP7.

TOPP1 startet også fra Trondheim Spektrum og gikk videre via Vestoppfarten til Driftsvegen  -  Tømmerdalstorget – Lavollen – Tunga – Baklidammen – Sommersetra -  Strandlinja – Driftsvegen – Vest-oppfarten og tilbake til Trondheim Spektrum. Antall høydemeter var tilpasset bruk av elektriske rullestoler. Disse måtte være toppladet ved start, og var uten ladetilbud i runden. Hjelp ved materielle skader og personskader ble ivaretatt av arrangøren.

Det meldte seg 8 deltakere hvorav 3 fra MS-foreningen. Det var bare glede å høre fra deltakerne som alle sa at de hadde hatt en fantastisk opplevelse ved å delta i arrangementet og TOPP1. De hadde en krevende løype på 16 km. En løype de likevel mestret. De fikk oppleve å tøye grenser og oppleve mestring samtidig som de fikk oppleve livsgleden i naturen. Evalueringen viste at dette ble et arrangement som ble svært positivt mottatt og gjennomført. Stor takk til Trondheim Turistforening som fremmet et slikt godt tiltak som inkluderte personer med nedsatt funksjonsevne på en svært god måte i arrangementet Topp7!

Kastvollen Rehabiliteringssenter på Inderøy

Lørdag 6. juni fa kl 10.00 – 16.00

Prosjektets målsetting

Å gi mennesker som er rammet av MS kunnskap om riktig kosthold og gode spisevaner. De skal også lære å lage sunn mat.

Sunn mat er viktig for alle mennesker men spesielt for mennesker med MS.  Usunn mat, ferdigmat, er ganske vanlig blant unge mennesker og også etter hvert voksne. Samtidig viser forskning at kosthold er viktig for sykdomsutvikling og daglig velvære. Kostholdet vårt kan vi gjøre noe med, dette ønsker MS-foreningene i Trøndelag å bidra til.

Stjørdal og omegn MS-forening har fått penger fra Extrastiftelsen til et kurs om betydningen av et riktig og sunt kosthold for MS-pasienter. Kurset er åpent for alle med MS i Trøndelag. Vi inviterer derfor til påmelding. Kurset er først og fremst for MS-pasienter og har en maks deltakelse på 20, påmelding: først til mølla ....

Hvis pårørende vil delta vil det koste kr 300,00.

Påmelding skjer til prosjektleder Svein Grindstad, svein@ms.no

Nærmere opplysninger kan gis fra prosjektleder på tlf 980 31327

Det inviteres herved til sommerfest på Nyfiken, tirsdag 16.juni klokken 19.00

For påmelding; send mail til ter-hegl@online.no (Det er bindende påmelding) eller du kan melde deg på via MS-telefonen 

Egenandel: 100 kroner, må betales inn ved påmelding, Konto: 4200.59.91735

Frist for påmelding er 16.mai

Ta kontakt på anitahege@yahoo.no for evt. spørsmål

Vel møtt!!

Hei

Fredag 20.03 arrangerer vi nattbingo igjen. Håper dere tar turen. 

Det skjer mye hos oss i påsken også, følg med på oppdateringer på våre FB sider: https://www.facebook.com/teknobingoheimdal

Ønsker du eller kjenner  du noen som vil begynne med golf?

Nå kan man starte kurset innendørs for å få maksimalt ut av golfsesongen utendørs!

Byneset Golf og Trondheim Golfsenter tilbyr i samarbeid «Veien til golf» - kurs for funksjonshemmede med en rekke fordeler!
Vi ønsker sammen å skape flere funksjonshemmede som kan spille golf i Midt-Norge.

Arrangør:
Trondheim Golfsenter og Byneset golfklubb.

Nedenfor er det listet opp en hel del aktiviteter for funksjonshemmede. 

Vedlagt ligger protokollen fra årsmøtet.

Hei!

FFO har laget et kort spørreskjema om konsekvensene av uførereformen. Det er ikke alt FFO kan spørre om, men FFO tror at svarene kan gi en indikasjon på hvordan tilstanden er.

Det kan dere gjøre ved å kopiere denne lenken nedenfor

https://docs.google.com/…/1aiqVcYlMXOY3xuQTDgXCXzp…/viewform

PS: Det er anonymt

Årsmøtet er 17. februar, klokken 19.00 på Valentinlyst Bydelskafe.

Vel møtt!

Godt nytt år Trondheim og Omegn MS-forening!

Vi i MS-foreningen mottar fra Teknobingo flere tusen kroner

Nyhetsbrev fra MS-forbundet

Referat fra styremøtet 25.08.2015

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.