Hopp til hovedinnholdet

Unge funksjonshemmede inviterer til frokostmøte i Trondheim

Forskere og parter fra arbeidsliv som YS og NAV deltar i samtale og debatt om unge med funksjonshemming og jobb. Situasjonen er slik i dag at til tross for talløse satsninger, er bare fire av ti med nedsatt funksjonsevne er i jobb.

I vår kom Vågeng-utvalgets rapport med 43 tiltaksforslag for et mer velfungerende NAV. Større egenproduksjon av arbeidsmarkedstiltak og færre, større NAV-kontor er blant forslagene. Vi stiller spørsmål ved om disse endringene gjør NAV i stand til å legge til rette for mer tilrettelegging og slik takle dagens utfordringer, eller mangler det rett og slett tilrettelagte arbeidsplasser og fleksible deltidsjobber?

I januar trådte Uførereformen i kraft. Unge funksjonshemmede har jobbet med det BufDir-støttede prosjektet ”Ufør og arbeidsdyktig – er det en mulighet?” for å kartlegge situasjonen for de som står utenfor arbeidslivet. Uførereformen skulle gjøre det enklere for folk å jobbe, men har det blitt enklere å skaffe seg jobb?

Til å diskutere arbeidsmarked, funksjonshemming og uførhet stiller Jan Tøssebro, professor i sosialt arbeid ved NTNU, Goran Scekic YS, NAV Heimdal (Kjerneoppgaveprosjektet) og Torunn Brandvold, nestleder i Unge funksjonshemmede og arbeidstaker med funksjonshemming.

Dato: 2. desember

Tid: 09.00-10.00. Vi serverer frokost og kaffe fra kl.8.30

Sted: Scandic Hotell Lerkendal, Trondheim

Velkommen til innspillsmøte!

For mer informasjon og påmelding: klikk her!

Sofie Emma Bejbro Andersen

Arbeidspolitisk rådgiver - prosjektleder

Referat fra styremøtet 25.08.2015

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.