Hopp til hovedinnholdet

Gir ikke opp - anker til Høyesterett

Hanna Vesterager gir ikke opp kampen om å få refundert sine utgifter til stamcelletransplantasjon i Sverige.

Hanna Vesterager ble i 2011 henvist fra Oslo universitetssykehus, Ullevål, til Karolinska sjukhuset i Sverige for såkalt autolog stamcelletransplantasjon (HSCT). Men hun måtte betale for den kostbare behandlingen selv.

Hun gikk til sak mot staten for å få refundert utgiftene. I desember 2013 i fikk hun medhold i Oslo tingrett. Men staten anket, og like før jul i fjor fikk hun beskjed om at Borgarting lagmannsrett ga staten medhold.

Nå opplyser Vesterager på sin egen blogg at hun i samråd med sin advokat har bestemt seg for å anke dommen inn for Høyesterett.

MS-forbundet støtter Vesteragers krav om å få refundert utgiftene til stamcelletransplantasjonen i Sverige.

- Oslo universitetssykehus mente i 2011 at det ikke var noe forsvarlig behandlingstilbud for Vesterager i Norge. Når sykehuset derfor henviser henne til Sverige, bør det norske helsevesenet dekke hennes utgifter, sier Mona Enstad, generalsekretær i MS-forbundet.

Opprop mot dommen

Vesterager ønsker å jobbe videre politisk med sin sak. Hun har fått laget et opprop som hun håper flerst mulig vil signere på. Oppropet har tittelen "Rett til å bli frisk! Avis dommen fra Borgarting lagmannsrett!"

Les mer her

Lokallag

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.