Hopp til hovedinnholdet

Gir ikke opp - anker til Høyesterett

Hanna Vesterager gir ikke opp kampen om å få refundert sine utgifter til stamcelletransplantasjon i Sverige.

Hanna Vesterager ble i 2011 henvist fra Oslo universitetssykehus, Ullevål, til Karolinska sjukhuset i Sverige for såkalt autolog stamcelletransplantasjon (HSCT). Men hun måtte betale for den kostbare behandlingen selv.

Hun gikk til sak mot staten for å få refundert utgiftene. I desember 2013 i fikk hun medhold i Oslo tingrett. Men staten anket, og like før jul i fjor fikk hun beskjed om at Borgarting lagmannsrett ga staten medhold.

Nå opplyser Vesterager på sin egen blogg at hun i samråd med sin advokat har bestemt seg for å anke dommen inn for Høyesterett.

MS-forbundet støtter Vesteragers krav om å få refundert utgiftene til stamcelletransplantasjonen i Sverige.

- Oslo universitetssykehus mente i 2011 at det ikke var noe forsvarlig behandlingstilbud for Vesterager i Norge. Når sykehuset derfor henviser henne til Sverige, bør det norske helsevesenet dekke hennes utgifter, sier Mona Enstad, generalsekretær i MS-forbundet.

Opprop mot dommen

Vesterager ønsker å jobbe videre politisk med sin sak. Hun har fått laget et opprop som hun håper flerst mulig vil signere på. Oppropet har tittelen "Rett til å bli frisk! Avis dommen fra Borgarting lagmannsrett!"

Les mer her

Erfaringer med apotek?

Vi vil høre om dine erfaringer med kjøp av reseptbelagte produkter på apotek. Undersøkelsen er anonym og tar bare to minutter.

Gå til undersøkelse

Lokallag

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.