Hopp til hovedinnholdet

Progressiv MS: Nye prosjekter lansert

Det internasjonale MS-forbundet bevilger over 170 millioner kroner de neste seks årene til forskning på progressiv MS. Nå er 22 prosjekter plukket ut.

Mer enn halvparten av alle som lever med MS, vil til enhver tid ha progressive varianter av sykdommen. Mens det finnes en rekke bremsemedisiner for attakkvis MS, er det ennå ingen for progressiv MS.

«The Progressive MS Alliance», en allianse som det internasjonale MS-forbundet (MSIF) tok initiativ til, har nå plukket ut 22 pilotprosjekter fra ni land. Dette er kortvarige pilotprosjekter, som tildeles rundt 600.000 kroner hver.

Av disse vil man etter prosjektperioden samle seg om de mest lovende, for å føre dem videre fram mot målet; effektive medisiner for personer med progressiv MS

Rituximab mot progressiv MS?

Det er stor interesse verden over for å forske på progressiv MS. De 22 prosjektene ble plukket ut blant 195 søknader. MSIF har allerede lansert en ny søknadsrunde.

Blant de 22 er det to svenske prosjekter. Det ene tester ut medisinen Rituximab på pasienter med progressiv MS. Dette er gjort tidligere med dårlig resultat, men nå sprøytes medikamentet direkte inn i spinalvæsken med større suksess.

Les mer om «The Progressive MS Alliance» og de 22 prosjektene her (engelsk) http://www.progressivemsalliance.org/research/research-projects-funded-by-the-alliance/

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.