Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål og svar

Randi Cesilie Haugstad

MS-sykepleier

Attakk

Bør jeg være mest mulig i ro eller kan jeg leve som vanlig, selv om jeg har et attakk?

Hei!
Jeg fikk diagnosen attakkvis MS for en uke siden, og det er bare litt over to uker siden jeg fikk høre at MS var mistenkt hos meg for første gang. Jeg har nå mista følelsen i fingrene på venstre hånd, og har det fortsatt slik to uker etter at jeg fikk en tredagers kur med solu-medrol. Jeg venter på resultat fra blodprøve før jeg starter med behandling videre.
Det jeg lurer på akkurat nå er i forhold til hva som er lurt å gjøre eller ikke gjøre når jeg nå antakelig har et attakk. Skal jeg holde meg i ro? Er det "farlig" eller triggende for attakket med mye program hver dag? Har hørt at fysisk aktivitet er bra uansett, men bør jeg ta det mer med ro enn vanlig nå? Eller kan jeg bare leve så vanlig som jeg klarer? Jeg er jo redd det skal bli verre, men jeg vet jo ikke om det spiller noen rolle hva jeg gjør eller ikke gjør?

Takk for svar

Lytt til kroppen

Hei, hei!
Når en har et attakk og får medrol / solu-medrol, så skal du ta det med ro. Dette er en medisin som gir kunstig energi til en sliten kropp, og da skal du ikke drive aktiv trening. Rolige turer er uansett helt ok. Nå når du er ferdig med kuren, og du kjenner at formen er ok til tross for at du er nummen i fingrene, så kan du trene og gjøre hva ønsker. Hvis du blir helt utslått av treningen og bruker lang tid for a ta deg inn, så har du tatt deg litt mye ut, og må ta det litt roligere i starten. Ellers så skal du leve så normalt som mulig, og ikke gi sykdommen mer plass enn den trenger å få.

Vennlig hilsen

Randi Cesilie Haugstad
Spesialsykepleier / MS-sykepleier

-

Lokallag

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.