Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål og svar

Randi Cesilie Haugstad

MS-sykepleier

Hvorfor får jeg ikke Sativex?

Legen nektet meg Sativex fordi det inneholder cannabis.

Hei!
Jeg har nylig fått diagnosen. Har 6 lesjoner i hjernen og 1 i nedre rygg.
Jeg har gått på mye medisiner for symptomene mine, men med liten effekt. Jeg har fått godkjent å hente cannabis i Amsterdam. Dette gjorde jeg for 4 mnd siden. Det varte bare en mnd, så skulle jeg komme tilbake.
Cannabis høy på cbd (cannabidiol) hjalp meg veldig. Det er for dyrt å reise for å hente den når Norge har har en munnspray, Sativex, som jeg nettopp har fått hørt om, men som har vært godkjent i Norge siden 2012.
Spurte legen min om dette i dag, men han nektet å skrive ut resept siden det inneholder cannabis.

Har ikke jeg rett på å få Sativex ?

Sativex brukes mot spasmer

Hei!
Sativex munnspray har som du sier vært godkjent i et par-tre år. Den blir brukt for mennesker med MS som har spasmer, eller spasmerelaterte smerter. Noen opplever at de har effekt av medisinen, og andre ikke.
Det er kun virkestoffet fra cannabisplanten som er i medisinen. Det som kan gi rus, er fjernet. Sativex må skrives ut av nevrolog, da det må søkes om refusjon fra HELFO om godkjenning, og medisinen skrives ut på en spesialresept : A-resept.
Ikke alle fastleger har eller ønsker å ha foreskrivningsrett for slike resepter. Om du ønsker å få prøve Sativex, så må du ha en time hos nevrolog som vurderer om dette kan være noe for deg.
Sativex kan ikke brukes sammen med cannabis.

-

Lokallag

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.