Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål og svar

Randi Cesilie Haugstad

MS-sykepleier

Kan jeg være fysisk aktiv?

Jeg opplever økende symptomer ved aktivitet. Burde jeg roe ned?

Hei!
Jeg er nå under utredning for MS etter det jeg tror er mitt andre attakk, med diverse nervesmerter, nummenhet, strømfølelse, stikking/brenning rundt om i kroppen. Denne gangen har plagene vært verst i føttene, og det har vært vondt og vanskelig å gå. Det er ca. 2 mnd siden attakket var på sitt verste, men er fortsatt vissen og nummen i føttene. Vil så gjerne trene meg opp igjen og komme i form. Jeg er vanligvis veldig aktiv, men har blitt usikker og redd for å gjøre vondt verre. Opplever økende dirring og strømfølelse i føttene når jeg går tur, men det er ikke vondt. Hvordan bør jeg forholde meg til dette? Bør jeg roe ned, eller kan jeg være fysisk aktiv tross økende symptomer ved aktivitet? Og kan jeg håpe på at symptomene forsvinner igjen etter hvert? Evt etter hvor lang tid er det vanlig at symptomer etter attakk går tilbake?

Litt aktivitet er bra

Hei igjen
Jeg har nå fått tilbakemelding fra fysioterapeuten jeg spurte til råds her, og hun synes det er litt vanskelig å gi råd uten å ha undersøkt deg. Hun vil likevel anbefale at du fortsatt er fysisk aktiv og går turer som du gjør, mulig noe kortere turer/ kortere og mindre intense treningsøkter om du er typen som "presser deg" for å kjenne om reaksjonene/symptomene endrer seg.

Ellers så er det vanskelig å svare/love noe om at plagene blir helt borte, men om det er bedre enn for 2 måneder siden, så høres det ut som de i alle fall har gått mye tilbake. Kanskje du skulle prøve medisiner for dine nevropatiske smerter? Lykke til og god bedring!

Vennlig hilsen

Randi Cesilie Haugstad
Spesialsykepleier / MS-sykepleier

-

Lokallag

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.