Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål og svar

Randi Cesilie Haugstad

MS-sykepleier

Kan symptomene mine forsvinne?

Jeg opplever svakhetsfølelse og leamus i beina. Er det normalt, og vil det forsvinne?

Hei,
jeg fikk diagnosen for en drøy måned siden etter å ha vært i dårlig form de siste 1,5 årene (svimmel og sliten). Fikk da optikus nevritt og behandlet for dette.
Nå er formen fin, men jeg opplever en svakhetsfølelse i begge beina. Mitt spørsmål er om dette er normalt å få så tidlig og om dere tror dette vil forsvinne igjen raskt, bli værre eller stagnere? Kan fortsatt løpe og gå flere km uten problemer, men kjenner at beina blir fortere slitne.
Har også leamus i begge leggene og lurte også på om dere har hørt om dette på MS pasienter før, og om det er mulig å bli kvitt? Dette har vart i over en måned. Har også kjent det andre steder på kroppen men det er helt klart mest i leggene.

Håper dere kan svare på dette.

Det finnes ingen fasitsvar på hva som er "normalt" for det å ha MS

Hei hei og takk for e-post.
Sykdommen viser seg på ulike måter fra person til person, og plager kan komme og gå. Det du beskriver om å bli sliten i beina er ikke uvanlig når en har MS. Plagene dine kan fint gå tilbake etter en tid. Noen ganger vedvarer slike plager som at en kan bli raskere sliten i beina enn før, og må ta noen pauser ved trening og lange turer. Det samme gjelder "leamus" i beina. Det er ikke farlig å gå lange turer og trene selv om en blir sliten i beina, men det er klart det er plagsomt for deg. Hvis plagene dine derimot øker mye på, så bør du kontakte lege, da en raskt utviklende svikt i beina kan være et nytt attakk. Noen ganger kan en få nytt attakk nokså raskt etter det forrige, mens andre ganger kan det gå 10 år mellom, eller kanskje en aldri får nye plager.
Du skrev ikke noe om bremsemedisin. Det er viktig for deg at du blir satt på medisin som har en forbyggende effekt for å unngå nye attakker. Lykke til og god bedring

Vennlig hilsen

Randi Cesilie Haugstad
Spesialsykepleier

-

Lokallag

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.