Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål og svar

Randi Cesilie Haugstad

MS-sykepleier

MS og psykisk helse

Min MS-syke far trenger psykisk hjelp

Hei!
Jeg lurer på hvordan jeg som datter til en MS-syk far kan få tak i informasjon/tilrettelegge for at han kan få psykisk hjelp. Det er alvorlig og han er ikke i stand til å ta tak i det på egenhånd.

Start med fastlegen

Hei
Takk for henvendelse
Alle som er psykisk syke har krav på hjelp. Dette uavhengig av om en har en grunnsykdom som for eksempel MS eller ikke. Fastlegen eller lege ved den nevrologiske avdelingen din far tilhører kan henvise han til for eksempel psykolog, eller distriktspsykiatrisk oppfølging/psykiatrisk poliklinikk ut ifra det som er tilgjengelig der han bor. Det vil da bli sendt en henvisning fra din fars lege og denne blir vurdert og så blir det gitt time ut ifra hvor raskt de som vurderer søknaden mener han må ha hjelp. Vedrørende psykolog, så må en selv ofte kontakte psykolog og ordne time selv om en har fått en henvisning.
Jeg tenker det er greit at dere starter med fastlegen. Om din far ikke har krefter eller ork til å ta tak i dette selv, og han er enig med dette, så kan du eller annen pårørende kontakte fastlegen om problemet. Dere kan også være med til legen og bringe fram dette problemet, men din far må selv ønske dette og takke ja til at han ønsker hjelp. Om han trenger innleggelse i psykiatrisk avdeling, så skal det også være frivillig. Det skal veldig mye til før legen kan tvangsinnlegge noen.

Vennlig hilsen

Randi Cesilie Haugstad
Spesialsykepleier

-

Lokallag

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.