Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål og svar

Randi Cesilie Haugstad

MS-sykepleier

MS og smerter

Jeg har store smerter, men ingenting jeg har prøvd til nå hjelper. Hva skal jeg gjøre?

Hei,
jeg er en dame på 35 år som fikk MS i 2008. Det var også da smerteproblemet mitt dukket opp. Nå har legene ved mitt sykehus gitt meg opp. De sa det faktisk ordrett. Jeg står nå på Targiniq fast og Oxynorm ved behov. Men når de dårlige periodene kommer, som for øvrig er ganske ofte, så vet jeg ikke hva jeg skal gjøre. Det sliter meg helt ut. Så nå ser jeg meg nesten nødt til å ringe selv til alle slags steder for å høre om det er noen andre som vet av noen form for medisiner jeg kan prøve. Jeg skal skrive ned her hva jeg har prøvd, mulig jeg har glemt noen også. Håper at kanskje akkurat DU som leser dette vet av en medisin som kan hjelpe meg.
Sarotex, Neurontin, Lyrica, Cymbalta, Pinex forte, Lamictal, Norspan-plaster, Tegretol, Tramadol, Neupro plaster, en medisin mot urolige bein som jeg ikke husker navnet på, akupunktur, fysioterapi, healing, hypnose, varme og kalde omslag, tenz maskin. Det er dette jeg husker nå, godt mulig det mer.
Håper det finnes en løsning der ute.

Søk hjelp hos en smerteklinikk

Hei og takk for e-post.
Når jeg leser alt du har prøvd for dine smerter og dette ikke hjelper, så er det ikke vanskelig å forstå at dette er slitsomt og vanskelig for deg. Dessverre, så kan jeg ikke gi deg noen råd utenom det du allerede har forsøkt, men jeg nekter å tro at det ikke finnes noen fagfolk som kan hjelpe deg med å håndterer smertene dine. Jeg vet ikke hvor i landet du bor, men her i Bergen har vi en "Smerteklinikk" som en kan henvise til ved kompliserte smertetilstander. Jeg er ikke sikker, men jeg vil tro de store sykehusene rundtom i landet også har et slikt tilbud. Jeg foreslår at du ber din fastlege eller nevrolog om å bli henvist til nærmeste smerteklinikk for en hjelp. Noen ganger kan en også bli henvist av sin fastlege til andre sykehus (second opinion) for ny gjennomgang, hvor en kan møte leger som ser en med nye øyne. Kanskje det kan være en løsning? Jeg håper du får hjelp!

Vennlig hilsen

Randi Cesilie Haugstad
Spesialsykepleier

-

Lokallag

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.