Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål og svar

Randi Cesilie Haugstad

MS-sykepleier

Skyldes smertene Copaxone eller MS?

Jeg har smerter i skjelettet, og fastlegen finner ingen grunn til dem.

Hei. Jeg har hatt MS i 5-7 år. Jeg er forholdsvis frisk. Sliter riktignok med utmattelse og blir fort sliten, men det kan jeg leve godt med når alt annet er bra.
I det siste året har jeg gått med smerter i skjelettet. Fastlegen fant ingen grunn til smertene, og trodde ikke dette hadde med MS eller medisinen Copaxone å gjøre. Smertene eskalerer når det er kaldt og jeg sliter med å få skrevet på tastaturet og bevege håndleddene, det er der smerten er verst. Tror du dette kan relateres til MS eller Copaxone?
På forhånd takk for hjelpen!

Mulig Neurotin kan hjelpe

Hei, og takk for henvendelsen.
Det er ikke så enkelt for oss å gi noe sikkert svar på hvorfor du har vondt, og når heller ikke fastlegen din kan si noe om hva han tror kan gi dine smerter, så blir det mer komplisert. Det vi i alle fall kan si, er at smertene du opplever har ikke med Copaxone å gjøre, for den medisinen gir ikke slikt ubehag. Når det er sagt, så opplever dessverre en del mennesker med MS smerter og ubehag. Dette er ofte smerter som følger nervebanene og kalles nevrogene smerte. Denne smerten kan oppleves på ulike måter og intensitet, alt fra prikking og stikking og ubehag til en følelse av å ha vondt inni beinet. Mange opplever også at smerter eller ubehag blir verre når det er kaldt ute, og andre opplever det motsatt. Du kan for eksempel be din fastlege om å få prøve en medisin som heter Neurontin. Denne kan hjelpe for nevrogene smerter. Om dere ikke kommer til mål med dette eller en annen medisin, så bør dere konferere med nevrolog der du har dine kontroller. God bedring og lykke til!

Vennlig hilsen

Randi Cesilie Haugstad
Spesialsykepleier / MS-sykepleier

-

Lokallag

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.