Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål og svar

Randi Cesilie Haugstad

MS-sykepleier

Trenger hjelp mot sterke smerter

Smertene går ut over nattesøvnen.

Hei!
Jeg har hatt MS siden 2004, sekundær progressiv. Bruker krykker hjemme ved korte distanser, ellers rullestol. Har sterke smerter, isjias-smerter under og på utsiden av høyre fotblad og oppover ved "håkkelkulen". Smertene kommer når jeg skal gå med krykker på WC, oppstår også når jeg sitter i rullestolen eller annen stol. Spesielt ubehagelig når jeg legger meg. Da kan smertene vedvare lenge, noe som går ut over nattesøvnen. Hva er dette og hva kan jeg gjøre?

Det finnes medisiner mot nervesmerter

Hei!
Dette med smerter og MS går ofte hånd i hånd og følger ofte nervebanene. Det kalles gjerne nevrogene smerter eller nervesmerter. Når det er sagt, så kan en jo også få "god gammeldags isijas" om en har MS også, så alt kan ikke alltid relateres til din MS.
Nevrogene smerter kan være så mangt. Prikking, stikking, strålende, skjærende, lynende smerter osv. De vanligste medikamenter vi gir for nervesmerter er Neurontin, og kommer en ikke i mål med det, så gir vi Lyrica. Noen ganger er Sarotex en god medisin å gi på kvelden hvis beina er urolige og "irriterende".
Jeg synes du i første omgang skal snakke med din fastlege om smertene dine. Om ikke fastlegen din kan hjelpe deg, så be han snakke med nevrologen.
Lykke til og god bedring!

Vennlig hilsen

Randi Cesilie Haugstad
Spesialsykepleier

-

Lokallag

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.