Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål og svar

Lars Bø

Nevrolog

Botoxbehandling mot spasmer

Kan spasmene jeg har behandles med Botox?

Hei,
jeg har hatt MS i 11 år, og i februar fikk et nytt utslag lokalisert i høyre del av hjernen. Jeg merker det gjennom stivhet i høyre legg, noe som jeg også har slitt med i lengre tid grunnet en kneskade og feilbehandling. Nevrologen min sier stivheten ikke kan knyttes til MS siden attak er registrert i høyre del av hjernen.
Jeg har lest om at spasmer og stivhet kan behandles med Botox - hvordan bør jeg gå frem for evt. å få prøvd det?
Takknemlig for svar.

Årsaken til stivheten avgjør hva slags behandling som egner seg

Hei,
hvilken behandling som er best for stivheten i ditt kne avhenger av hva som er årsaken til stivheten. Spastisitet er en tilstand med høy spenning i muskulatur på grunn av sykdom/skade i hjerne og/eller ryggmarg, -som ved MS. (http://nevro.legehandboka.no/sykdommer-og-symptomer/spastisitet-pasientinformasjon-40472.html). Botox (botulinumtoksin) er en behandling for spastisitet som brukes der hvor spastisiteten har rammet et avgrenset muskelområde, og Botox kan da settes som sprøyter inn i muskelen med 3 måneders mellomrom eller mer. Ofte er det ved MS aktuelt å gi behandling for spastisitet med mere generell effekt, som baklofen (Lioresal) tabletter.
Hvis stivheten i kneet skyldes skade på selve kneet ville jeg ikke forvente effekt av behandling med Botox. Botox-behandling kan gis av nevrologer eller andre leger som arbeider med rehabilitering etter sykdom/skade i hjerne/ryggmarg. Spør gjerne lege ved nevrologisk avdeling om stivheten i ditt kne kan være spastisitet, hvilken behandling som i så fall er aktuell, og om det er grunnlag for å prøve ut botulinumtoksin-behandling for deg,

Vennlig hilsen
Lars Bø

-

Lokallag

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.