Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål og svar

Lars Bø

Nevrolog

Hvordan søker jeg HSCT i Norge?

Jeg har noen spørsmål i forbindelse med HSCT (stamcellebehandling).

1: Hvordan går jeg frem for å søke om denne behandlingen i Norge?
2: Om jeg skulle gå for denne type behandling i utlandet, er det muligheter for støtte/hjelp i Norge etter gjennomført behandling?

Snakk med nevrologen

Hei,

1. Snakk med din nevrolog/lege ved nevrologisk avdeling, spør om du kan henvises Nasjonal kompetansetjeneste for MS, Haukeland universitetssykehus

Hvilke kriterier som brukes for slik behandling i Norge står på nettet, http://nevro.legehandboka.no/demyeliniserende-sykdommer/behandlinger/stamcelle-behandling-hsct-45425.html (riktig nok i et språk beregnet på leger:
inflammatorisk betyr betennelses- , immunmodulerende betyr "bremsemedisin", og T2-lesjon er en "flekk" i hjerne eller ryggmarg som kan sees ved MR-bilde med teknikken T2, EDSS er et mål på invaliditet, i dette tilfellet at en må ha en viss gangfunksjon, kunne gå minst 20 m med hjelpemiddel):

2. Nevrologiske og indremedisinske avdelinger har et ansvar for deg når du kommer fra utlandet. Et slik ansvar har de uansett hvor du har vært og uansett hvilken behandling du har fått. Jeg tror imidlertid at det er viktig at de får beskjed om hvilken behandling du skal få og når, slik at de er forberedt når du kommer tilbake.


Vennlig hilsen

Lars Bø
Overlege

-

Lokallag

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.