Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål og svar

Influensavaksine

Kan vaksinen gi en uheldig effekt på sykdommen?

Hei!
Jeg har en datter som fikk MS for tre år siden. Nå er vi veldig usikre på om hun skal ta influensavaksinen eller ikke. Hun har aldri tatt den tidligere.
Hun går på Tysabri, og er redd for å få en forverring/endring av sykdommen som følge av vaksinen. Jeg har lest litt på nettet, og ser at det er delte meninger om dette. Jeg synes det er veldig vanskelig å hjelpe henne å ta et valg.
Kan også nevne at hun fikk MS-diagnosen rett etter å ha tatt ei vaksine i militæret.

Takk for svar!

Ingen data som knytter vaksiner med MS-forverring

Hei,

Alle tilgjengelige forskningsdata om vaksiner og multippel sklerose ble nylig gjennomgått i en oversiktsartikkel fra Danmark. De fant at det ikke er påvist noen øket risiko for å utvikle MS etter vaksinasjon mot hepatitt B virus, humant papillomavirus (HPV), influensa, meslinger/kusma/røde hunder (MMR-vaksine), kopper, stivkrampe (tetanus), tuberkulose (BCG), polio, eller difteri. Det er ikke påvist noen endring i risiko for et MS-attakk etter vaksinering mot influensa. Det er ikke sikkert kjent om behandling med Tysabri kan redusere effekten av vaksinering mot influensa, men i en studie av responsen på annen immunisering ved behandling med Tysabri var immunresponsen ikke vesentlig endret av slik behandling.


Vennlig hilsen

Lars Bø
Overlege

-

Lokallag

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.