Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål og svar

Lars Bø

Nevrolog

Meslinger

Bør jeg vaksinere meg på nytt?

Hei!
Det er mye fokus på meslinger om dagen. Jeg er en kvinne på 62 år som har hatt MS siden 2000. Jeg fikk antakelig vaksine som barn, men lurer på om jeg bør vaksinere meg på nytt?

Det er som regel ikke nødvendig

Hei,
I Norge får alle barn tilbud om å motta en vaksine mot meslinger, kusma og røde hunder (MMR). På www.helsenorge.no, som er den offentlige nettportalen til de norske helsetjenestene, står dette:

«Første dose MMR-vaksine blir vanligvis gitt ved 15 måneders alder. Over 95 prosent av de som vaksineres får da beskyttelse i mange år, muligens livet ut. En ny dose blir gitt i 12-årsalder for å sikre at de siste 5 prosent får beskyttelse, og for å sikre langtidsbeskyttelse» (https://helsenorge.no/vaksiner/mmr-vaksine).

Det er dermed ikke behov for ny vaksinering med MMR i voksen alder, hvis en har blitt vaksinert som anbefalt i barnealder.

Unntaket kan være hos noen av de som har fått behandling med autolog hematopoietisk stamcelletransplantasjon (HSCT) i Norge, eller i utlandet:
http://ek.helse-bergen.no/ekweb/docs/pub/dok50609.htm (lenken står i avsnittet om informasjon om stamcellebehandling på nettstedet til MS-kompetansetjenesten: www.MSkompetanse.no)

Vennlig hilsen

Lars Bø
Overlege

-

Lokallag

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.