Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål og svar

Lars Bø

Nevrolog

Neglesopp ved MS

Jeg har prpoblemer med neglene. Er det vanlig ved MS?

Hei!
Jeg er en dame på snart 60 år, har hatt MS i mange år. Er den heldige som har den letteste formen. Jeg har fått et problem som er veldig ubehagelig. Det startet for vel 2 år siden med neglesopp på tærne. Jeg brukte da de vanlige medikamenter man får kjøpt på apotek. Det hjalp ikke stort, så jeg fikk en tablettkur som heter Lamisil.
Det ble litt bedre, men det forsvant ikke. Men så begynte problemene med neglene på hendene. Der vokser neglebånd over neglen, der blir sprekker og hakk i neglen. Jeg tar B-12, E-vit. og spiser veldig sunt. Det begynner å bli et stort problem, har begynt å skjule hendene mine når jeg er ute blant folk.
Har også mye vondt i tærne, det er vanskelig når jeg arbeider i butikk. (er 50% ufør) Men jeg kom over et intervju på nettet, om en overlege Dag Sollesnes Holsen. (Intervjuet var av Gudrun Vinsrygg) I dette intervjuet sier han at negleproblemer forekommer ved mange forskjellige sykdommer. Han nevner bla. Parkinson og MS.
Jeg tok en utskrift av intervjuet og tok det med til min nevrolog, hun hadde hørt om Parkinson, men ikke MS.
Jeg har brukt mye energi, penger og frustrasjon på dette, men det blir ikke bedre. Håper du kan gi meg et svar.

Ingen forskning på MS og neglesopp

Hei,
jeg gjorde et litteratursøk i en database for vitenskapelige forsknings-studier og fant ingenting rapportert der på MS og neglesopp, heller ikke noe om at dette skulle ha noen annen behandling ved MS.

Vennlig hilsen
Lars Bø

-

Lokallag

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.