Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål og svar

Lars Bø

Nevrolog

Svimmelhetsanfall

Svimmelhetsanfallene kan vare opp til en halv dag.

Hei!
Jeg hadde et kraftig attakk i vinter fra første uken i januar til ca mars/april. Jeg har en restskade i høyre hånd, men nevrologen håper det bedrer seg.

Jeg ble diagnostisert med MS i juni i år (2015) hvor jeg skal ha ca 10 lesjoner i hemisfæren, 2 lesjoner i frontallappen og 2 lesjoner i thalamus.

I tillegg er det lesjoner i nakken. Jeg begynte med Copaxone i juli. Har ikke hatt noen bedring og er sykmeldt pga kraftig fatigue.

Siste mnd har jeg vært veldig svimmel og kvalm samt hatt dotter i øra (bruker høreapparater). Svimmelhetsanfallene er kraftige og kan vare opp til en halv dag, mens noen kun varer noen minutter.

Gikk til hørselslegen da jeg trodde det var problemer med ørene. Han konkluderte med atypisk krystallsyke og ga en behandling. Men jeg har ikke blitt bedre, kanskje heller verre.

Jeg er usikker på om det er krystallsyke. Er det vanlig med svimmelhetsanfall ved MS?

Kan det være bivirkninger av Copaxone? Har sendt mail til min MS sykepleier, men ikke fått svar.

MS mulig årsak til svimmelhet

Hei,

MS kan ofte gi svimmelhet, og symptomene kan varierer fra dag til dag, så MS er mulig årsak til din svimmelhet.

Sykdommer i indre øret kan også gi lignende symptomer, men det ser ikke ut til at øre/nese/halslege fant sikre tegn til slik sykdom?

Jeg har ikke sett svimmelhet rapportert som bivirkning av Copaxone, og har ikke fått tilbakemelding om dette fra pasienter her.

Jeg vil anbefale at det tas ny MR-undersøkelse for å se om det er ny betennelsesaktivitet i din MS (nye MS-lesjoner, høysignalområder) som kan forklare dine symptomer.

Helst også undersøkelse hos nevrolog.

Vennlig hilsen
Lars Bø

-

Lokallag

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.