Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål og svar

Bolig

Har vi noen rettigheter knyttet til kommunale boliger eller kjøp av privat bolig?

Jeg har en far på 69 år som fikk diagnostisert MS for ca. 8 år siden. Siden da har han fortsatt å bo i sin leilighet, som han i utgangspunktet leide av kommunen. Leiligheten ligger i 5. etg uten heis og han har sagt at det begynner å bli tungt for ham å bo der.
Etter å ha kontaktet kommunen, fikk vi beskjed om at de har få ledige leiligheter som egner seg og at det derfor kan være bedre å lete etter noe privat.
Har dere noen forslag til hvordan vi skal gå fram? Hva slags leilighet bør vi se etter til ham? Hos hvem bør vi søke? Hva er rettighetene hans?

En god legeerklæring kan være viktig

Hei
takk for din henvendelse.
Du skriver at din far nå begynner å føle at det er vanskelig å bo i 5. etasje uten heis. Kommunen sier de har få leiligheter som egner seg for han, og at han bør søke privat.
Kommunen kan ha tilrettelagte boliger med heis. Disse stiller strenge krav. En god legeerklæring som beskriver hans funksjon og symptomer er absolutt nødvendig.

Du skriver ikke noe om din fars symptomer.
En omsorgsbolig er for mennesker som har behov for mer hjelp og pleie, er også et tilbud kommunene har.

På kommunens hjemmesider står det vanligvis hva slags boliger de kan tilby og hva som er kriteriene for å få disse.
Men, han bør også snakke med en veileder på boligkontoret i kommunen, for å høre hva slags muligheter som kan være aktuelle.


De fleste kommuner har kommunale boliger, men de er svært etterspurte og tildeles i de fleste tilfelle de som ikke har mulighet til å finne egnet bolig på egen hånd. Det er mulig at din far ikke ville funnet seg så godt til rette, da det ofte kan være noe belastede bomiljøer. Det kan være flere års ventetid på disse boligene.
.

Dersom din far får en bolig gjennom det private markedet - dvs at han søker på de leilighetene som bla ligger ute på Finn.no, kan han evt få bostøtte, om husleien blir for høy i forhold til hans formue og inntekt. se www.husbanken.no

Lykke til,
vennlig hilsen Bente

-
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.