Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål og svar

Bente Skog

Sosionom og familieterapeut

Sosionom og familieterapeut med lang erfaring med MS. Hun har i flere år jobbet som sosionom på MS-Senteret Hakadal.

Fikk nei til parkeringslettelse

Tas det ikke hensyn til at han har sosiale behov?

Hei,
min mann ble diagnostisert med MS for 15 år siden. Nå har han fått avslag på søknad om parkeringslettelse med den begrunnelse at han ikke oppfyller vilkåret i forskriften, hva gjelder ”særlige behov”.

Det kreves at behovet er av omfattende og hyppig karakter. De mener at siden han ikke er i arbeide eller går på skole, trenger parkering ved bolig eller trenger tillatelsen til behandling, så oppfyller han ikke lenger vilkårene for parkeringstillatelse.

Dette er vanskelig å forstå. Han har ikke blitt noe bedre de siste årene og det er heller ikke forventet at han blir det de neste årene. Kan dette virkelig være riktig? Tas det ikke hensyn til at han også har sosiale behov, selv om han ikke lenger er i arbeide og vi har egen garasje?


Bosted og arbeid teller mest

Hei ,
I veilederen til forskriften om parkeringstillatelse, står det at vurderingen av ”særlig behov for parkeringslettelse”, skal gjøres i forhold til de steder der han normalt parkerer.

Det er et vilkår for tillatelsen at det er knyttet til bosted, arbeid eller annen aktivitet. Da tenkes det også på behandling. Og, også behov i forbindelse med fritid kan medføre at tillatelse gis.
I denne sammenhengen vil det nok være bosted og arbeid som teller mest.

I avslaget fremgår det at kommunen ikke anser at din mann har behov for parkeringslettelse, da det er lite i bruk. Det er også mange som trenger det – derfor har de blitt strengere med å gi det i den kommunen hvor dere bor.
Det er dessverre ingen absolutte regler for når en får parkeringslettelse – det er også en del av kommunens skjønn.

Dersom han er uenig i avslaget fra kommunen, kan han klage på begrunnelsen, og sende det inn til kommunen innen den fristen som står oppgitt i brevet.
Han vil også ha muligheten til å søke på nytt om situasjonen endrer seg.
For eksempel om dere skulle flytte til et sted hvor det ikke var egen parkering, (boligsoneparkering), større behandlingsbehov og lignende.

Vennlig hilsen Bente

-

Lokallag

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.