Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål og svar

Bente Skog

Sosionom og familieterapeut

Sosionom og familieterapeut med lang erfaring med MS. Hun har i flere år jobbet som sosionom på MS-Senteret Hakadal.

Har fått beskjed om å skaffe meg ny jobb

Nå har jeg fått beskjed om at jeg er nødt til å skaffe meg en ny jobb, siden jeg kun kan jobbe på dagtid.

Hei!
Jeg er en kvinne på 32 år som fikk MS-diagnose i 2009. Jeg arbeider i en 75% stilling. Dette har jeg gjort siden 2012.
Jeg begynte på Tysabri i begynnelsen av 2015. Jeg har ingen synlige symptomer, og har ikke behov for tilrettelegging i min jobb som miljøterapeut.

Jeg gikk ned fra 100% stiling til 75% stilling i 2012 grunnet MS-diagnosen. MS-sykepleier var og informerte daværende leder og personalgruppen om min diagnose i 2012. Jeg ønsket å være åpen da jeg fikk tilrettelegging av min arbeidstid da jeg gikk ned til 75%.

På min arbeidsplass jobber vi turnus. Fra 7-15, og fra 14.45 til 22. Min tilrettelegging av arbeidstid var å begynne 8 istedenfor 7, og slutte 21 istedenfor 22. Dette året har jeg fått videre tilrettelegging, i form av kun å jobbe dagvakter. Dette har vært svært positivt for min helse.

Men det at jeg fikk jobbe på dagtid, ville bare gjelde til jeg fikk meg ny jobb (en dagjobb). Jeg jobber i Stavanger Kommune som er en IA-bedrift. Nå har jeg altså fått beskjed om at jeg er nødt til å skaffe meg en ny jobb, siden jeg kun kan jobbe på dagtid. Er dette rett?

Jeg sliter med fatique, og nå også med kvalme grunnet Tysabri. Dette medfører at jeg hver eneste morgen sliter med å komme meg opp av senga/høre vekkerklokka, uavhengig av hvor mye jeg har sovet, og kommer derfor ikke alltid presis på jobb.

Jeg synes dette er skikkelig ubehagelig. Hvordan forholder man seg til denne utfordringen?

Arbeidsgiver må legge til rette

MS er en uforutsigbar sykdom som kan ramme ulikt fra person til person. Det å få en slik uforutsigbar diagnose er i seg selv et sjokk, og det er da behov for omfattende forståelse og bistand for at en ikke blir stående utenfor i samfunn og arbeidsliv.

Derfor er det en omfattende og god lovgivning på dette området som skal ivareta mennesker med ulike sykdommer / funksjonsnedsettelser i Norge.

Det er fremforhandlet omfattende avtaler mellom organisasjonene i arbeidslivet. Inkluderende arbeidslivsavtalen (IA-avtalen) er nlant annet nettopp reforhandlet. Stavanger kommune er en IA-bedrift. Nav disponerer mange ulike virkemidler, de ligger på Navs egne sider under IA – tilrettelegging i arbeidslivet.

Arbeidsmiljøloven er et viktig virkemiddel som jeg gjerne henviser til. Etter §§ 4-1 og 4-2 har arbeidsgiver en omfattende plikt til å tilrettelegge slik at arbeidstagere ikke utsettes for uheldige fysiske og psykiske belastninger.

I henhold til § 4-6 har arbeidsgiver - i dette tilfelle Stavanger kommune - en særskilt plikt til individuell tilrettelegging for arbeidstakere med redusert arbeidsevne.
Tilretteleggingsplikten er omfattende – spesielt stor er den i forhold til vurdering av denne virksomhetens art og størrelse.

Tiltak og utprøving skal selvfølgelig skje som et samarbeid mellom partene, slik at arbeidstaker føler seg styrket i sin tro på at det fortsatt er mulig å yte en innsats i arbeidslivet.

Om det viser seg umulig å fortsette i den samme stillingen kan du eventuelt be om endring av arbeidstid – tidskrav, tempo med videre.

Hilsen
Bente

-

Lokallag

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.