Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål og svar

Bente Skog

Sosionom og familieterapeut

Sosionom og familieterapeut med lang erfaring med MS. Hun har i flere år jobbet som sosionom på MS-Senteret Hakadal.

Kan jeg få hjelp av lånekassen?

Jeg kan ikke jobbe ved siden av studiene.

Jeg er student og fikk MS for noen år siden. Jeg klarer meg vel rimelig bra, men har problemer med å konsentrere meg. Studiene er krevende og jeg må bruker mer tid enn andre på å komme gjennom pensum.
Jeg har ingen muligheter for å arbeide ved siden av studiene om sommeren eller i andre ferier. Sliter en del med økonomien.

Har jeg noen rettigheter i forhold til tilrettelegging eller i forhold til lånekassen?

Du kan få støtte og stipend

Hei,
takk for henvendelsen.

Det er en del muligheter for tilrettelegging ved kronisk sykdom. Mange studiesteder har en egen veiledningstjeneste for studenter. ( Noen steder har også en Tilretteleggingstjeneste for funksjonsnedsettelse).
Det er mulig å få tilrettelagt forholdene under eksamen. Du kan få lenger tid på selve eksamenen, samt et roligere sted å sitte. Det bør søkes om dette tidlig i semestret – 1. februar for vårsemestret og 1. september for høstsemestret er vanlig.

Utdanningsstipendet avhenger av beståtte eksamener og at man ikke bor i foreldrehjemmet. Student som ikke bor sammen med foreldre, kan få inntil 40% av basisstøtten gjort om til utdanningsstipend ved full studieprogresjon.

Ved sykdom kan også hjemmeboere få stipend.

Studenter som pga nedsatt funksjonevne ikke kan ha lønnet arbeide ved siden av studiene, kan få støtte i 12 måneder per undervisningsår.

Det kan også gis et stipend på kr 3.462.- per måned i tillegg til basistøtten.

Les mer om dette her:
https://www.lanekassen.no/nb-NO/Stipend-og-lan/Hoyere-utdanning/Hvor-mye-kan-du-fa/Nye-stotteordninger-for-elever-og-studenter-med-nedsatt-funksjonsevne/Ekstra-stipend-/

Det må vedlegges en legeerklæring som dokumenterer sykdom, og som sier noe om studentens mulighet til å arbeide ved siden av studiene og/eller i feriene.

Håper dette var til hjelp.

Vennlig hilsen
Bente

-
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.