Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål og svar

Bente Skog

Sosionom og familieterapeut

Sosionom og familieterapeut med lang erfaring med MS. Hun har i flere år jobbet som sosionom på MS-Senteret Hakadal.

MS og arbeid

Er det mulig for at jeg kan få hjelp gjennom NAV til en medlærer i klassen?

Hei Bente,

Jeg er en nyutdannet lærer, fikk MS diagnosen for et par år siden. Nå arbeider jeg på en barneskole og har ansvaret for 30 barn alene. Finnes det noen muligheter for at jeg kan få hjelp gjennom NAV til en medlærer i klassen? Vi var tidligere to kolleger som samarbeidet fint, og jeg skulle gjerne ha sett at denne ordningen kunne fortsette.

Rektor ved skolen har imidlertid bestemt at hun skal arbeide i en annen klasse, og det finnes ikke økonomiske muligheter for å ansette en lærer til.

Funksjonsassistent

Svaret på spørsmålet ditt , er dessverre nei.
I samarbeid med NAV er det noe som heter funksjonsassistent, som kan benyttes til forberedelser, kopiering mm. Du har rett på tilrettelegging i arbeidet - f eks anledning til hvile, mer fleksibel arbeidstid mm.
Om du får en legeerklæring på at du har behov for tilrettelegging i arbeidet, er det sentralt at arbeidsgiver, NAV og du kartlegger behovene og tiltakene i et møte.

Det er imidlertid innenfor arbeidsgivers styringsrett å organisere hverdagen på skolen. Hvor de enkelte lærere skal jobbe er innenfor den retten.
Jeg antar du allerede har hatt noen samtaler med rektor. Det beste er selvfølgelig å ha en god dialog, hvor det er mulig å påpeke at du kan få problemer med å fortsette i jobben om du blir for stresset og at arbeidspresset blir for stort.


-
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.