Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål og svar

Bente Skog

Sosionom og familieterapeut

Sosionom og familieterapeut med lang erfaring med MS. Hun har i flere år jobbet som sosionom på MS-Senteret Hakadal.

Reiseforsikring

Hva dekkes ved attakk på reisen?

Vi har tidligere reist på ferie med vanlig reiseforsikring, og jeg har hele tiden vært sikker på at dersom noe skulle skje, så ville vi være sikret. Feks om jeg skulle få et attack, mens jeg var på tur.
Men, så var det noen som nevnte, at det skulle jeg ikke ta for gitt.

Jeg tok derfor kontakt med forsikringsselskapet mitt ,som sa at slike forespørsler vil bli behandlet i etterkant, dersom det blir aktuelt. Men, hvis jeg havner på sykehus pga forverring av kronisk lidelse som det foreligger en diagnose på, dekkes dette IKKE av reiseforsikringen min.

Dette synes vi er veldig usikkert.

Så mitt spørsmål er: Er det noe forsikringsselskap som har reiseforsikring som dekker dette? Eller finnes det løsninger som gjør at jeg trygt kan reise til utlandet og vite at jeg har en forsikring som dekker sånne ting?Svar

Heia

Takk for din henvendelse.
Jeg kontaktet Europeiske reiseforsikring vedrørende dette temaet.

Reiseforsikringen vil gjelde ved kronisk sykdom, om du har en erklæring fra legen din om at er det ikke er noen spesiell risiko i forhold til MS, attakker ol ved å reise. Legeerklæringen bør være av nyere dato.

Om det da likevel skulle oppstå noe, så ville det gjort det, uavhengig av reisen. Det er i noen forsikringsselskaper mulig å få en forhåndsgodkjenning. Om du sender legeerklæringen til selskapet på forhånd, så vil du få et klart svar, før du reiser.

Det er selvfølgelig viktig å sjekke hva reiseforsikringen dekker, før man legger ut på tur.

I tillegg er det viktig for alle som er på ferie i utlandet/ Europa å ha med Europeisk helsetrygdkort, da dette letter kommunikasjonen med lege og sykehus ved behov. Europeisk helsetrygdekort kan bestilles på nett:

https://helsenorge.no/turist-i-utlandet/europeisk-helsetrygdkort


Håper dette var til hjelp og ønsker dere en super tur.


Vennlig hilsen Bente

-
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.