Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål og svar

Sykemelding en dag i uka for trening

Blir denne innskrenket?

Hei Bente,

Jeg har over tid hatt mulighet til å være sykemeldt en dag i uka for trening. Dette har hatt en veldig god effekt på min sykdom, og jeg tviler på om jeg hadde klart å være i full jobb uten denne muligheten.
Tidligere har det holdt med en sykemelding som enkeltstående behandlingsdag fra fastlegen min. NAV krever nå dokumentasjon fra et halvt år tilbake i form av tidspunkt med mer.
Jeg frykter nå at denne ordningen blir innskrenket, og at vi med MS ikke lenger kan benytte oss av denne muligheten.

Legen avgjør om treningen er behandling eller ikke.

Hei,

Det er fortsatt mulig å bli sykemeldt en dag i uka for behandling. (trening)
Det er legen som skriver sykemeldingen som avgjør om trening for deg er behandling eller ikke. Det er et vilkår at treningen foregår på et godkjent behandlingsted, med for eksempel fysioterapeut.
Å trene på egen hånd med svømming, turer eller yoga kommer ikke inn under denne bestemmelsen.

Du må også dokumentere på hvilke datoer behandling har funnet sted, for eksempel ved kopi av timeavtaler, kvittering for egenandel eller lignende.

Arbeidsgiverperioden skal tilsvare det antall arbeidsdager arbeidstakeren vanligvis arbeider i løpet av 16 kalenderdager. For en arbeidstaker med femdagers uke skal arbeidsgiver betale sykepenger for de første 12 behandlingsdagene.

Om dere følger denne linken står det mer om vilkårene på NAVS hjemmesider.

https://www.nav.no/no/Person/Arbeid/Sykmeldt%2C+arbeidsavklaringspenger+og+yrkesskade/Sykmelding+-+ulike+former/sykmelding-for-enkeltstående-behandlingsdager

https://www.nav.no/no/Person/Arbeid/Sykmeldt%2C+arbeidsavklaringspenger+og+yrkesskade/Sykmelding+-+ulike+former/sykmelding-for-enkeltstående-behandlingsdager

-
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.