Hopp til hovedinnholdet

Kristiansand og Omegn MS-forening

MS-forbundet har laget treningsfilmer spesielt for deg som har MS. Med disse filmene kan du trene når og hvor det passer deg.

Det finnes mange spørsmål knyttet til MS-behandling og koronavaksinasjon. Lars Bø, leder for Nasjonal kompetansetjeneste for MS, og Trygve Holmøy, professor og overlege ved Ahus, har forsøkt å besvare disse spørsmålene i teksten her. 

Fra før har kompetansetjenesten allerede tilgjengeliggjort mye og god informasjon om MS i det som kalles Norsk MS-veileder. Denne ble først lansert i 2016, men er nå relansert med betydelig forbedret brukervennlighet og enklere språk.

Personer som akkurat har fått en MS-diagnose, og deres pårørende, har ofte et stort informasjonsbehov. Nasjonal kompetansetjeneste for MS har utviklet et e-læringskurs for denne pasientgruppen.

MS-rapporten 2020 er nå sendt ut til alle våre medlemmer. Men visste du at du kan lese den på nett også?

Fra 1. januar må alle helseaktører ha avtale om direkte oppgjør med Helfo, for at pasienten skal få dekket utgifter til behandling. 

Studien som skal sammenlikne effekten av okrelizumab og rituksimab, har fått viktig finansiering.

Hvordan få frem dine utfordringer og prioriteringer for å få en bedre hverdag med MS? Hvordan oppnå den gode samtalen når du er til kontroll?

I forbindelse med MS-forbundets digitale landsmøte hadde vi tre faglige foredrag som nå i tilgjengelig i vår YouTube-kanal.

FFO (Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon) trenger din hjelp til å kartlegge langsiktige konsekvenser av Covid-19 for funksjonshemmede og kronisk syke.

MS-forbundet har laget treningsfilmer spesielt for deg som har MS. Med disse filmene kan du trene når og hvor det passer deg.

Denne uken sa Beslutningsforum nei til nytt MS-legemiddel. – Uakseptabelt at vi får nei, sier MS-forbundet. Norske nevrologer er enige.

I forbindelse med OVERLORD-studien, har nevrolog Øivind Torkildsen laget en liten film som forklarer både MS og studien godt.

Novartis har produsert en bok for å forklare MS for barn.

Meld deg inn i MS-forbundet, eller utvid ditt medlemskap til familiemedlemsskap. Gjør du det nå, er det gratis ut året!

FFO inviterer til webinar i anledning FNs internasjonale dag for funksjonshemmede 3. desember. Webinaret handler om hvordan man kan ha det bra til tross for kronisk sykdom eller funksjonshemming, og hvilken rolle FFO skal ha på psykisk helse-området. 

I helgen gjennomførte MS-forbundet heldigitalt landsmøte. Blant annet ble nytt sentralstyre valgt.

Statens Legemiddelverk har nylig kommet med en ny sikkerhetsoppdatering av legemiddelet Tecfidera. Studier har vist at Tecfidera kan øke risikoen for bivirkningen PML. 

Under dagens tildeling av ekspressmidler fra Stiftelsen Dam, fikk MS-forbundet midler til ni lokale prosjekter. Midlene er viktige for lokalforeningene som får til aktivitet for medlemmene basert på frivillighet.

FFO fyller 70 år i år. Fredag 13. november arrangerer de digital jubileumskonferanse med brukermedvirkning som tema. 

Kontaktinfo

Leder: Eilif Dversnes
90096037


Ungkontakt: Susann Vågsvoll
90 86 95 54

Hva skjer?

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.