Hopp til hovedinnholdet

Elverum og Omegn MS-forening

NEVROVAX-studien publiserer stadig nye resultatet. Og nå har de fått ekstra forskningsmidler fra Stiftelsen Dam.

Brenner du for organisasjonsarbeid og trives du i høyt tempo med mange oppgaver? Søknadsfrist 15. november. 

En tøff behandling i et fremmed land, uten garanti for å bli bedre. Malene Johnsen er likevel ikke i tvil om at turen til Moskva for stamcellebehandling er det beste alternativet. Les om henne i MS-blad nr. 3, og følg reisen hennes til Moskva her:

MS-forbundet har laget åtte treningsfilmer spesielt tilpasset deg med MS. Filmene er gratis tilgjengelig på nett. Til vinteren kommer det enda flere filmer.

Til høsten håper vi at vi igjen kan samles fysisk til MS-konferanse. Det er planlagt syv konferanser rundt om i landet. Årets tema er En bedre hverdag.

Mandag fikk tre MS-behandlinger nei til innføring i Norge av Beslutningsforum. MS-forbundet fortviler. 

Er du mellom 18 og 40 år og har MS? Det er fortsatt noen få ledige plasser igjen på kick off! Førstemann til mølla

FHI har utarbeidet en oversikt over hvilke personer som anbefales en tredje dose. De aktuelle pasientene må selv ta kontakt med vaksinasjonskontoret i sin kommune. 

Her finner du oppdatert generell informasjon om koronavaksine, covid-19 og MS, samt informasjon om den pågående Nevrovax-studien.

Torsdag 26. august kl. 18-19.15 blir det digital filmpremiere direkte fra Litteraturhuset i Oslo, 

Deltagerne våknet til strålende sol og perfekte temperatur for sykling søndag morgen. 30 motiverte syklister var klare for første av fire dager med sykling. Og dagen avsluttet med deltagelse på NRKs Sommerskuta!

De fleste som får MS-diagnosen er mellom 20 og 40 år. Unge med MS er derfor en viktig målgruppe for MS-forbundet. Nå er MS-forbundets ungutvalg gjenvalgt og utvidet! 

17. juni 2021 godkjente det europeiske legemiddelverket EMA (European Medicines Agency) utvidet indikasjon for Aubagio til barn mellom 10–17 år som har attakkvis MS (RRMS). Godkjennelsen baserer seg på data fra fase 3-studien TERIKIDS.

Fra og med uke 27 tilbys det en ekstra dose vaksine til utvalgte pasienter i studien NEVROVAX

MS-forbundet holder sentralbordet og kontoret sommerstengt i juli.

Juni hvert år arrangerer Kvalavåg Montessoriskole «Skolejoggen» der de samler inn penger til et veldedig formål. I år gikk pengene til MS-forbundet.

Har du fått invitasjon til Nevrovax-studien eller vil ha tilsendt invitasjonsbrev? Her finner du viktig informasjon fra studieledelsen. 

I juni har registrerte i Norsk MS-register og biobank fått tilsendt to invitasjoner til deltakelse i studier via Helsenorge.no. Tilbudet representerer en milepæl for registeret – og en klar forbedring av tilgjengeligheten til deltakelse i studier på MS.

Covid-19-pandemien er en av vår tids største utfordringer. Basert på tilgjengelig kunnskap anbefaler vi at alle pasienter med multippel sklerose (MS) tar imot tilbud om vaksine så raskt som mulig for å begrense smittespredning og minske faren for alvorlig sykdom.

Vårens tre digitale MS-konferanser er nå tilgjengelig på vår YouTube-kanal.

Kontaktinfo

Eva Høili
Tlf: 995 07 940
eva@ms.no

Hva skjer?

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.