Hopp til hovedinnholdet

Informasjon fra medlemsmøte i Bodø 20. oktober 2018

 

 Lørdagen møttes 35 hyggelige medlemmer for å høre på tre faglige innlegg og informasjon fra styret.

 

Vi startet med informasjon om et kvalitetsprosjekt ved nevrologisk avdeling på Nordlandssykehuset. Det går ut på å bedre oppfølgingen av ms pasienter ved å bedre journalføring. Bedre føringer for hva vi skal ta opp med legen og ms sykepleier, for å slippe å gjenta oss. Følgebrev med innkallingen slik at vi kan være foreberedt til legetimen.

Lære oss til å være på vakt og varsle sykehuset når det skjer endringer som må følges opp.

Lære leger å bruke ms registeret.

Målet er NEDA, dvs at vi skal være så godt medisinert og oppfulgt at det ikke er noen endring i sykdommen.

 

Neste var Helene Faber-Rod, psykologspesialist fra NLSH som pratet om hvordan vi kan leve med kronisk sykdom.

Trine Lise Karlsen fortalte om tilbud ved Valnesfjord Helsesporssenter og litt om erfaring med MS pasienter.

Tredje foreleser, Stine S H Dahl, fysioterapeut med master i nevrologi om hvordan vi med ms bør følges opp og hvorfor det er viktig å trene.

Disse sendes til deltakerne og legges ut på www.ms.no/nordland

 

Etterpå informerte vi om medlemsundersøkelsen som ble gjort rett etter årsmøtet som viser at medlemmer ønsker at møter og aktiviteter skal skje i nærheten av der de bor. De syns det er for tungt å reise og for langt til Bodø.

Styret ønsker derfor å forslå til årsmøtet at vi bygger opp aktivitet flere steder i fylket der det er mange medlemmer. Vi ønsker å stimulere til undergrupper som kan drive med kafetreff, faglige møter m.m med hjelp fra styret.

Dette kommer som forslag til årsmøtet sammen med budsjett og vil være grunnlag for å søke midler hos Nordland Fylkeskommune.

Kunne du tenke deg å bidra lokalt? Si ifra til oss!

 

Vi informerte om hjemmesiden i regi av forbundet https://www.ms.no/lokallag/nordland der Ellen Eilertsen og Runar Eilertsen driver siden. De ønsker bilder og noen ord om aktiviteter i fylket.

 

Det ble også informert om grunnen til at møtet ble over en natt og en dag, ikke to. Dette skapte litt misnøye fra en del medlemmer siden det var vedtatt på årsmøtet i 2017 at det skulle være møte over 2 netter i Bodø to ganger i året.

Det skyltes at vi har ca 80 - 90 000 kr mindre en budsjettert med pga at søknaden til fylket ikke kom inn i tide og vi fikk en strafferegning fra hotellet etter forrige årsmøte, uten at vi helt kan si grunnen.

Vi valgte å ta hensyn til at budsjettet også skal følges og heller ta to netters møte til årsmøtet.

 

 

Vi kan ellers informere om at årsmøtet blir i Bodø 15 – 16. mars med et temamøte fredag og et tema lørdag før selve årsmøtet. Mer informasjon om valgkomité m.m kommer senere.

 

Hilsen Styret 

Hva skjer!

Grasrotandelen!

 

Husk grasrotandelen: 893957022 Nordland MS-forening. 

Årsmøte 2021 Oktober

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.