Hopp til hovedinnholdet

Fosen MS-forening

Under dagens tildeling av ekspressmidler fra Stiftelsen Dam, fikk MS-forbundet midler til ni lokale prosjekter. Midlene er viktige for lokalforeningene som får til aktivitet for medlemmene basert på frivillighet.

MS-forbundet har laget treningsfilmer spesielt for deg som har MS. Med disse filmene kan du trene når og hvor det passer deg.

Studien som skal sammenlikne effekten av okrelizumab og rituksimab, har fått viktig finansiering.

"MS og seksualitet" er tema for den nyeste episoden av MS-podden.

De regionale helseforetakene overtar finansieringsansvaret for seks nye legemidler – blant annet flere som blir brukt ved MS. Hva betyr det for deg som pasient? 

Nasjonal kompetansetjeneste for MS anbefaler som hovedregel at alle tar vaksine, og at MS-behandlingen ikke stanses. 

Det finnes mange spørsmål knyttet til MS-behandling og koronavaksinasjon. Lars Bø, leder for Nasjonal kompetansetjeneste for MS, og Trygve Holmøy, professor og overlege ved Ahus, har forsøkt å besvare disse spørsmålene i teksten her. 

Sosionom og parterapeut Bente Skog har åpen telefonlinje på tirsdager og onsdager. 

Torsdag 14. januar kl. 15-17 arrangerer Hjernerådet et webinar om persontilpasset MS-behandling. Se påmeldingsinformasjon nederst i saken. 

MS-forbundet har laget treningsfilmer spesielt for deg som har MS. Med disse filmene kan du trene når og hvor det passer deg.

Pengene skal gå til å utvide stamcellestudien i Bergen til flere pasientgrupper. Generalsekretær i MS-forbundet har tydelige forventninger om at kriteriene nå utvides. 

Fra før har kompetansetjenesten allerede tilgjengeliggjort mye og god informasjon om MS i det som kalles Norsk MS-veileder. Denne ble først lansert i 2016, men er nå relansert med betydelig forbedret brukervennlighet og enklere språk.

Personer som akkurat har fått en MS-diagnose, og deres pårørende, har ofte et stort informasjonsbehov. Nasjonal kompetansetjeneste for MS har utviklet et e-læringskurs for denne pasientgruppen.

Novartis har produsert en bok for å forklare MS for barn.

MS-rapporten 2020 er nå sendt ut til alle våre medlemmer. Men visste du at du kan lese den på nett også?

Fra 1. januar må alle helseaktører ha avtale om direkte oppgjør med Helfo, for at pasienten skal få dekket utgifter til behandling. 

Hvordan få frem dine utfordringer og prioriteringer for å få en bedre hverdag med MS? Hvordan oppnå den gode samtalen når du er til kontroll?

I forbindelse med MS-forbundets digitale landsmøte hadde vi tre faglige foredrag som nå i tilgjengelig i vår YouTube-kanal.

FFO (Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon) trenger din hjelp til å kartlegge langsiktige konsekvenser av Covid-19 for funksjonshemmede og kronisk syke.

Denne uken sa Beslutningsforum nei til nytt MS-legemiddel. – Uakseptabelt at vi får nei, sier MS-forbundet. Norske nevrologer er enige.

Kontaktinfo

Leder: Anne Gina Lie-Pedersen
950 444 85

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.