Hopp til hovedinnholdet

Ringerike MS-forening

Fra før har kompetansetjenesten allerede tilgjengeliggjort mye og god informasjon om MS i det som kalles Norsk MS-veileder. Denne ble først lansert i 2016, men er nå relansert med betydelig forbedret brukervennlighet og enklere språk.

Personer som akkurat har fått en MS-diagnose, og deres pårørende, har ofte et stort informasjonsbehov. Nasjonal kompetansetjeneste for MS har utviklet et e-læringskurs for denne pasientgruppen.

Novartis har produsert en bok for å forklare MS for barn.

MS-rapporten 2020 er nå sendt ut til alle våre medlemmer. Men visste du at du kan lese den på nett også?

Fra 1. januar må alle helseaktører ha avtale om direkte oppgjør med Helfo, for at pasienten skal få dekket utgifter til behandling. 

Hvordan få frem dine utfordringer og prioriteringer for å få en bedre hverdag med MS? Hvordan oppnå den gode samtalen når du er til kontroll?

I forbindelse med MS-forbundets digitale landsmøte hadde vi tre faglige foredrag som nå i tilgjengelig i vår YouTube-kanal.

FFO (Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon) trenger din hjelp til å kartlegge langsiktige konsekvenser av Covid-19 for funksjonshemmede og kronisk syke.

Denne uken sa Beslutningsforum nei til nytt MS-legemiddel. – Uakseptabelt at vi får nei, sier MS-forbundet. Norske nevrologer er enige.

I forbindelse med OVERLORD-studien, har nevrolog Øivind Torkildsen laget en liten film som forklarer både MS og studien godt.

Meld deg inn i MS-forbundet, eller utvid ditt medlemskap til familiemedlemsskap. Gjør du det nå, er det gratis ut året!

FFO inviterer til webinar i anledning FNs internasjonale dag for funksjonshemmede 3. desember. Webinaret handler om hvordan man kan ha det bra til tross for kronisk sykdom eller funksjonshemming, og hvilken rolle FFO skal ha på psykisk helse-området. 

I helgen gjennomførte MS-forbundet heldigitalt landsmøte. Blant annet ble nytt sentralstyre valgt.

Statens Legemiddelverk har nylig kommet med en ny sikkerhetsoppdatering av legemiddelet Tecfidera. Studier har vist at Tecfidera kan øke risikoen for bivirkningen PML. 

Nedenfor finner du en oversikt over tjenester som kan være aktuell for deg med MS og dine pårørende. Vi gjør det vi kan for å bistå i denne utfordrende tiden vi står i. 

MS-forbundet vil fortsette å kjempe for at stamcellebehandling skal bli en av standardbehandlingene for MS i Norge. Vi tror det kommer, men synes det tar for lang tid å få dette på plass.

Ny episode av MSpodden med tema synsproblemer og MS, er nå tilgjengelig. 

Det er flere årsaker til at norske MS-pasienter har bedre prognose i dag enn for få tiår siden. 

Formålet med brukermedvirkning i helseforskning i spesialisthelsetjenesten er å bedre forskningens kvalitet og relevans. I løpet av de siste årene er det kommet stadig nye henvendelser til brukerorganisasjonene om å skaffe brukerrepresentanter til forskningsprosjektet. Kan vi dekke dette behovet? Hvordan er det innenfor «hjernehelse»-området?

Verdens største MS-kongress skulle egentlig arrangeres i Washington denne høsten. På grunn av Covid-19 ble den erstattet med en virtuell løsning. Her finner du en oppsummering. 

Kontaktinfo

Leder: Unni Alexandersen
473 91 209

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.