Hopp til hovedinnholdet

Ringerike MS-Forening har vært på aktivitetstur til Merket i Valdres.

Merket ligger i Tisleidalen på Golsfjellet 750 moh.Her renner elva Tisleia tett inntil stedet og rundt ligger skog, stier, vatn og flott fjellnatur. Merket er drevet av Røde Kors og er åpent for aktiviteter hele året og arrangerer opplevelsesrike ferier for mennesker med ulike diagnoser.

Stedet består av et hovedhus, småhus og tunhytter. Vi var 10 stk som deltok på et weekendopphold fra den 12. til den 14. juni. Vi ankom på ettermiddagen på fredag og ble innkvartert i Blåstua hvor vi skulle bo. Det er tilrettelagde dobbeltrom i første etasje med toalett og bad, i annen etasje er det enkeltrom med felles toalett og bad. Det var også et koselig oppholdsrom med kjøkken og egen uteplass.

 

Måltidene ble servert i hovedhuset. Etter middagen den første kvelden var det informasjonsmøte og branninnstrukser i salongen; vi ble presentert for stedets instruktører som også arrangerte bingo og lagde en hyggelig kveld for oss. Tilbake i Blåstua så hygget vi oss videre, Unni tok frem gitaren og Ole og Anne stemte i og det ble visesang og god stemning utover kvelden.

 

Etter frokost på lørdag var det omvisning på stedet med forskjellige aktiviteter. Det var også en gruppe til som var gjester den helgen så instruktørene delte oss i 2 grupper. Inne i en stue på området var det dart og bowling   som flere deltok på. Vi ble også vist rundt i Vikingleieren hvor vi hadde skyting med pil og bue og øksekast for de som ville prøve seg. Det ble mer latter og lek enn mestring. Så var vi inne i et sansetelt hvor det var mørkt og vi kunne sanse oss frem og lukte oss frem til forskjellige urter. Det var også tid for kaffepause utendørs ,også det med en aktivitet:  et byggesett som ikke var så enkelt så det ble en utfordring. Etterpå så var det en runde med Boccia som det også ble mye moro med.

 

Terrenget var ikke så godt å komme seg rundt på med rullestol, men to av våre deltakere, Tove og Harald hadde med seg sykkelfronter med styre som de festet på rullestolene sine og suste avgårde der hvor det var asfaltert.

 

Etter lunsj var dagen til egen disposisjon så noen valgte å hvile og andre å gå en tur.

Om kvelden var det middag i vikingleiren i Årestua med god mat og god stemning rundt bålet og instruktørene hadde kledd seg i vikingklær. Her ble det også aktiviteter etter middagen med pil- og bue konkurranse utendørs. Inne i Årestua var det en konkurranse som het "Tor med hammeren" som gikk ut på å slå i en spiker med få spikerslag som det også ble mye latter med. Vi koste oss lenge utover kvelden og etterpå koste vi oss videre i Blåstua hvor Unni tok frem gitaren og skapte god stemning.

 

Etter frokost på søndag var det samling ved elven rundt bålet med gitarspill og sang; det ble også veldig stemningsfullt.

 

Etter en god lunsj var det tid for avreise. Alle var enige i at det hadde vært et fint opphold med mange opplevelser, god mat og flink og hyggelig betjening.

 

Takk for en fin tur.

Årsmøte 2018

Det blir avholdt Årsmøte onsdag 14 mars, 2018 på Tonys i Hønegaten, Hønefoss

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.