Hopp til hovedinnholdet

Referat jubileumsfest

Fredrikstad MS-forening 50 år

"50 års kamp for MS-saken"

Lørdag 30 september 2017, feiret Fredrikstad MS-forening sitt 50 års jubileum, med festmiddag og underholdning på Hotel City i Fredrikstad. Leder Tom Hansen kunne ønske  62 feststemte medlemmer og inviterte gjester velkommen til en flott pyntet bankettsal. Blant gjestene var forbundsleder i  MS forbundet , leder av FFO Fredrikstad, leder av Sarpsborg  MS-forening . Disse ble ønsket ekstra velkommen, sammen med foreningens æresmedlem Anne Marie Ulriksen.

Kveldens toastmaster ,Thorbjørn Kopperud overtok og loset oss gjennom kveldens program. Han gratulerte  foreningen og minnet om viktigheten av frivillig arbeid og sosialt samvær. Alle disse tingene blir godt ivaretatt av denne  foreningen, sa han. Dugnadsånden står sterkt. Han minnet om viktigheten av deltakelse i alle ledd som kaffekoking og servering på møtene, dugnadsarbeid i form av lodd og kalendersalg, markering av MS-dagen, styrearbeid, likepersonsarbeid, bruker-  representanter osv.    "Vi - du og jeg - kan løse problemer i fellesskap" var et av hans mantra .                                                                                                                                   Hovmester fikk deretter ordet og presenterte  menyen og det ble servert  en flott 3 retters meny med god drikke.

Kveldens første underholdningsinnslag  ble introdusert  som "Piaf på Norsk". Pernille Heckmann og Bjørn Halstensen entret senen og ga oss en uforglemmelig opplevelse. I Penille Heckmanns skikkelse ble Edith Piafs liv levendegjort for oss . Hun fortalte deler av livshistorien til Piaf mens hun beveget seg mellom bordene og fremførte  kjente sanger som "Himmel i Paris" eller" Sous le ciel de Paris" som er den orginale tittel på fransk. Deretter den kjente "Padam,padam" Til tider kunne man få følelsen av å være hensatt under stjernehimmelen på et torg i Paris. Hun ga oss også anledning til å delta i de mest kjente refrengene og ingen lot sjansen gå fra seg. Som seg hør og bør, ble forestillingen avsluttet med "Nei jeg angrer ingen ting" den mest kjente sangen av dem alle. Et begeistret publikum ga velfortjent  applaus.

Leder Tom Hansen tok ordet og fortalte om foreningens historie, nå utgitt i en flott jubileumsbok, skrevet, for  foreningen, av journalist Helge Solheim. Mye har skjedd i kampen for MS-saken på 50 år. I den første tiden var det lite behandling man hadde å tilby MS-pasienter og kontrasten er stor fram til i dag ,hvor man tilbys virksom bremsemedisin og  det forskes på stamcellebehandling .Han fortalte om æresmedlem, Anne Marie Ulriksen som startet foreningen. Anne Marie ble hedret med vakre blomster som takk for sin innsats. Han fortalte kort om foreningens arbeid  i dag og takket styret, medlemmer og støttespillere for innsatsen. Det gode arbeidet vil fortsette videre.

Neste taler var Forbundsleder i MS-forbundet, Lars Olav Hammersland. Han fortalte om MS forbundets arbeid og betydning. Det drives forskning, politisk interessearbeid og sist ,men ikke minst lokalforeningsarbeid gjennom de 48 lokallagene rundt i landet som driftes av frivillige. Fredrikstad MS-forening  fikk ros for sitt arbeid og sine aktiviteter. Han ga honnør til æresmedlem Anne Marie Ulriksen og overrakte henne en gave fra forbundet. Han trakk frem tidligere, nå avdøde, leder Kjell Arne Karlsens engasjement for foreningen og nevnte videre at foreningen også har en representant på internasjonalt nivå ,nemlig John Golding. Dagens leder Tom Hansens fikk overrakt en takk og blomster fra MS-forbundet.

Anne Marie Ulriksen fortalte sin historie fra oppstart av foreningen og om oppbyggingen  av Østfoldheimen. Det er allment kjent at hun var en pådriver som klarte å knytte til seg næringslivet og ellers ledet an i kreativ pengeinnsamling til formålet. Etter 17 års god drift av Østfoldheimen endte det  allikevel med en politisk beslutning om nedleggelse i 1993. Anne Marie avsluttet sin tale med å ønske alle sine medpasienter i øst og vest syd og nord, alt godt. Anne Marie mottok den anerkjente MS.-prisen i 2009.

Leder av FFO Fredrikstad, Arne Hunn, gratulerte og overrakte  blomster. Han minnet oss om at vi gjennom paraply organisajonen FFO ikke står alene, men at Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon gjør oss sterke sammen.

Wenche Lassen , leder av Sarpsborg  MS-forening  gratulerte og overrakte blomster. Hun fremhevet det gode samarbeidet mellom de to foreningene hvor vi inviterer til hverandres arrangement når vi har skaffet gode foredragsholdere. Ønsket er at dette gode samarbeidet fortsetter fremover.

Etter god mat, flotte taler og hyggelig prat ved bordene, entret  Morten Gjerløw Larsen senen sammen med pianist Magnus Ravneng. De fremførte kjente og kjære melodier som Hellbillies "Du er den finaste eg veit" Bjørn Hoels "Har en drøm" Louis Jacobis "Hverdag" og lokale Pål Nilsens" Snekka opp ælva" Vi fikk også høre personlige erfaringer fra Morten Gjeløw Larsens liv. Det passet derfor ekstra godt med avlutningsnummeret  "You raised me up" av Rolf Løvland og etter solid applaus fra forsamlingen fikk vi ekstranummeret  Jan  Teigens "Optimist". Avslutningsvis ble det servert marsipankake og kaffe. Deretter ble jubileumsboken delt ut til alle festdeltakerne som viste stor interesse for boken. En verdig avslutning på den store jubileumsfesten.

Toastmaster takket alle frammøtte og oppfordret deltakerne om å fortsette den hyggelige festen utover kvelden.

styret v/Grethe  Kopperud  sekr.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.