Hopp til hovedinnholdet

Tur til Kristiansand 18-21 august 2016

Årets «høsttur» ble arrangert tidligere enn vanlig. Dette ble belønnet, for bussturen med kurs for Kristiansand, startet nemlig i flott sommervær. Det var 33 stk. påmeldte til turen og som tidligere, benyttet foreningen bussjåfør Thore, med sin spesialtilpassede buss. Reiseruta gikk via Strømstad-Sandefjord med ferje. Om bord ble vi servert en deilig lunsj.   Vel i land på andre siden av Oslofjorden fulgte det fine sommerværet oss videre nedover kysten. Kunnskapsrike, reiseleder Gretha Thuen hadde faktaopplysninger og historikk som hun delte med seg i passe doser, mens bussen trygt og rolig fulgte trafikken nedover den sørlandske hovedvei. Larvik med Farrisvannet og sin vakre bøkeskog. Gule kornåkere, frodig grønn skog og vakre små vann lå badet i et nydelig sensommerlys. Vi passerte Porsgrunn/Skien området og ikke lenge deretter kunne vi kjøre gjennom Sørlandsporten til det «ekte Sørlandet». P.g.a veiarbeid og omdirigering måtte vi ta en liten avstikker fra E18, noe som medførte at vi også fikk med oss et lite glimt av Arendal. Også kaldt «Nordens Venezia», fortalte vår reiseleder. Etter loddsalg og trekning, gikk turen videre med deilig slumremusikk og det ble anledningen til en liten hvil. Så etter en stund med den kjente Varoddbrua i sikte, var ikke Kristiansand langt unna. Reiseleder fortalte om byen og snart var bussen framme ved det sentralt beliggende hotellet Raddison Blue Caledonien, hvor det var bestilt overnatting for tre netter. Der ble vi tatt hyggelig imot og servert en velsmakende middag.

Fredag våknet vi opp til et strålende vær og turen gikk til Kristiansand dyrepark. Der ble vi møtt av dyrepasser Åse som hadde jobbet i parken i over 40 år og hadde masse kunnskap og erfaring. Vi fikk en flott guidet tur med mulighet for nærkontakt med flere av dyrene. Turen ble avsluttet med et besøk hos Julius, som dyrepasser Åse hadde et spesielt forhold til. Som om ikke det var nok, var det flere som tok frem barnet i seg og satte seg i «tømmerrenna» helt til slutt. En fornøyd gruppe returnerte så til hotellet .

Før middag denne kvelden fikk vi besøk av Happiness. Vi fikk et fantastisk møte med ulike sammensatte sang og musikkgrupper, alle med noen ekstra utfordringer. Her ble det stemning fra første tone. Alt fra moderne svingende rytmer til mer klassiske ballader ble fremført med sjel og stor sjarm. Som publikum ble vi revet med og når låter som «you raised me up» og «lean on me» ble fremført, var nesten ikke et øye tørt. Et minne for livet.

Lørdag var fridag og det ble tid til å se seg om i den vakre og velstelte byen. Det ble anbefalt oss turer langs den flotte strandpromenaden til Bystranda eller restaurantbesøk og uteliv på fiskehavna. Kulturhuset Kilden eller besøk i den gamle bydelen kalt «Posebyen». Ellers shopping i gågata Markens, hvor det denne dagen var et yrende folkeliv. Et regnvær på ettermiddagen jaget nok det fleste hjem til hotellet etter en stund og kvelden ble for de fleste, avsluttet med middag på hotellet.

Søndag og tid for hjemreise. Gruppa fikk skryt av bussjåfør Thore, for mer enn presist oppmøte ved avreise. Dette gjorde at vi kunne ta en ekstra liten sløyfe og få med oss mer natur og sørlandsidyll. Vi fikk se deler av Blindleia, som er et yndet reisemål for båtturister og hyttefolk, men som reiseleder Gretha kunne fortelle hadde hatt en stor betydning for beboere på denne delen av kysten vår under seilskutetiden.

Til avslutning på det flotte turprogrammet ble vi kjørt til Midtåsen som var skipsreder Anders Jahres sitt hjem i Sandefjord. Der ble vi servert lunsj rundt et vakkert dekket bord i Arnebergstuen. Her kunne vi sitte å drømme oss tilbake i tid i de vakre omgivelsene.  Stedet er nå eid av Sandefjord kommune og drives som selskapslokaler. Vår reiseleder kunne fortelle at mange selebre gjester hadde vært her før oss. Blant dem kan nevnes Aristoteles Onassis, Sjahen av Persia, Jussi Bjørling, dronninger og prinsesser fra flere av Europas mange kongehus.

Mens vi var samlet ved bordet, benyttet leder Kjell anledningen til å takke vår tålmodige og flinke sjåfør Thore for nok en fin tur. Han takket deretter vår dyktige reiseleder Gretha Thuen som har vært delaktig i både planlegging og gjennomføring av turen. Hun ordnet opp i det meste av utfordringer som kom på underveis på en behagelig og profesjonell måte. Ragnar Andersen takket til slutt leder og turkomite for en flott tur. Dette på alles vegne. Turen gikk så rolig hjem til Fredrikstad med bare fornøyde deltagere.

Grethe Marita Kopperud                                                                                                                               

sekr. 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.