Skip to main content

Sarpsborg MS-forening

Velkommen til Sarpsborg MS-forening. Foreningen ble stiftet i 1967 og er en forening for personer med MS - pårørende og andre interesserte. Vi har ca. 260 medlemmer i Sarpsborg, Halden og Aremark.

Vi har faste aktiviteter for våre medlemmer som du kan lese mer om under Om oss. Informasjon som vi formidler er både fra lokalt og regionalt. Vi inviterer forelesere til forskjellige temaer, har hyggelig samvær med bevertning og loddsalg, arrangerer reiser, kurs og andre sosiale aktiviteter. Møtene blir annonsert under Hva skjer? samt i lokalavisen. 

Likemannsarbeid og samtalegrupper er noe vi prioriterer høyt.

Foreningen ledes av et valgt styre.

Kjempeflott vær for grillfolket

Sarpsborg MS forening arrangerte treff for unge med MS og deres barn på bondegården i Råde nå i helgen, den 27.05.2018. Som dere ser av bildet ble det en del malte fjes, både store og små. Grilling, traktor safari, mange dyr å hilse på og leken gikk strålende på tunet. De voksne fikk pratet sammen og ble bedre kjent. Vafler, kaffe og is ble servert. Kjempeflott vær og alle sammen koste seg.

Onsdag 13 juni avholdes ekstraordinært årsmøte for Sarpsborg MS forening på Lande Bo og Service senter kl. 18.00. Det eneste punktet på agendaen er valg. Det har seg slik at regnskapsansvarlig trekker seg fra vervet på grunn av helsemessige årsaker. Styret har funnet en ny kandidat til vervet. 

Årsmøtet er nå avholdt og ny regnskapsansvarlig ble Erik Lind, enstemmig valgt uten motkandidat. Styret takker avtroppende og ønsket velkommen til Erik som er eneste hane i styret.

Nye web redaktører i MS foreningen

Det inviteres til MS-konferanse i Sarpsborg, tirsdag 6. juni 2017 på Quality Hotel Sarpsborg.

Tema i år er: Rehabilitering og selvbilde - mestring, motivasjon og verdighet

Råde Bondegård

For å markere den internasjonale ms-dagen 31 mai har vi også i år gleden av å invitere medlemmer med barn til en familiedag på søndag 28 mai kl 13. Arrangementet vil være gratis for medlemmene i ms foreningene i Østfold og Follo. Det betyr at dere må ha familiemedlemskap hvis det skal være gratis for deres barn og ektefelle/samboer.                                                                

Inne på gården er underlaget vi ferdes på singel og gress, så det er grei fremkommelighet der.

Klatrevegg

Sarpsborg MS forening inviterer medlemmer i foreningen som har barn til en ettermiddag på Superland.
Dette blir tirsdag 28 mars kl 17.00 
Når vi kommer får både barn og voksne servert pizza og en brus (0,4) Det er beregnet 4 personer pr pizza.

Er du mellom 12 og 18 år? Bli med på en hyggelig og spennende leir hvor du kan treffe andre ungdommer som også har MS.

For tredje gang arrangerer MS-forbundet leir for barn og unge med MS. Også denne gangen vil du treffe andre, utveksle erfaringer og lære mer om det å leve med MS. Men mest av alt ha det hyggelig og gøy med venner.

Mer informasjon finner du på Nyhetsklipp

Sarpsborg MS forening har gleden av å invitere alle unge med ms i Sarpsborg til en liten uhøytidelig samling på Peppes Pizza på Storbyen. Det er koselig og nyttig å møte, snakke og dele erfaringer med andre unge med ms. 

Sarpsborg MS forening inviterer alle medlemmer i foreningen til en koselig ettermiddag med pizza og bowling. Tirsdag 14.februar kl.17.00 på Førtito bar og bowling (Sefa) adressen er St.Nikolasgate 16

Pårørende-skole er for pårørende til personer med MS.

Dette er et samarbeid mellom Sarpsborg kommune, MS-foreningen i Sarpsborg og MS-forbundet i Norge. Pårørende-skole er et gratis tilbud som vil foregå over fire kvelder for alle i målgruppen. 

Påmeldingsfrist senest 8.mars.

Lærings- og mestringssenteret i Sykehuset Østfold inviterer herved til opplæring for å betjene helsetorg. Mandag 13. februar kl. 12 til 15 på Sykehuset Østfold KALNES, plenumssalen i vestibylen.

Opplæringen er gratis og inneholder praktisk informasjon om helsetorget, kommunikasjon og etikk, samt gjennomgang av en opplæringsmappe som deles ut.

Lørdag 14.februar kl 18-20.30 på Lilleeng Helsepark. 

Bindende påmelding innen 6.februar. For mer informasjon klikk på bildet.

Sarpsborg MS forening innkaller til årsmøte onsdag 8.februar kl. 18.00.

Møtet holdes på Lande Bo og Service, Råkilvn. 35. Sarpsborg.

Saker til årsmøtet må være styret i hende senest 25.januar.

Hilsen styret.

Dere er  velkommen til oss i Fredrikstad den 18.januar kl. 19.00.

Agenda for dagen er:

Foredrag av Anne Vatvedt om medisinbruk, oppbevaring etc.

- Boots spesialutvalg- for hele deg
- Siv Myrvang fra Wellspect; "en velfungerende tarm, gjør hverdagen enklere"

Sarpsborg MS forening inviterer alle medlemmer i foreningen til en koselig ettermiddag med pizza og bowling. Tirsdag 14 november kl 17 på Førtito bar og bowling (Sefa) adressen er St.Nikolasgate 16.

Vi får servert pizza og en brus når vi kommer. Så er vi klare for to runder med bowling for de som har lyst. Hvis du ikke vil spille bowling men har lyst til å bli med på en hyggelig kveld med pizza og mye latter er det bare å melde seg på.

Klatrevegg

Sarpsborg ms forening har igjen gleden av å invitere til familietreff på SUPERLAND for familier der en av foreldrene har ms. Dette blir søndag 23 oktober kl 13.00.

Når vi kommer får både barn og voksne servert pizza og brus. Barna får leke i lekelabyrinten, spille minigolf, bruke klatrebanen og klatreveggen. Klatreutstyr er også inkludert.

Fredrikstad Ms forening har vært så heldige at de har fått tak i Kjersti Lium til og holde et foredrag om "Mestring". Hun er kjent fra programmet med Lars Monsen på tur.

Vi er velkommen til dem den 16 november kl 1900 i Filadelfia kirken som vanlig.

På grunn av servering trenger vi påmelding til denne dagen. Påmeldingen skjer til Wenche Lassen Halvorsen.

Kontaktinfo

Leder: Wenche Lassen Halvorsen
Tlf: 97 54 64 91
lasswe@yahoo.no

Faste aktiviteter

Første onsdag i måneden - Cafè besøk på Peppe's Pizza på Storbyen

Andre onsdag i måneden - Medlemsmøte på Lande Bosenter

Siste fredag i måneden - O'Learys på Storbyen

Du finner dato og tidspunkt under Hva skjer? og hvor vi treffes under Om oss

Hva skjer?

Helsetorget på Sykehuset Østfold Kalnes

Helsetorget vil starte opp i vestibylen den 5.januar 2016. Det vil være betjent hver uke, tirsdager og torsdager med  brukermedvirkere/samtaleperson  som gjerne tar en prat med de som trenger det.

Tirsdag kl. 10.00  - 14.00
Torsdag kl. 10.00 - 14.00

Lærings og mestringssenteret (LMS) i Moss

De holder kurs for pasienter, pårørende og helsepersonell. Lærings- og mestringssenteret er åpent for besøkende mandag til torsdag klokken 09.00 - 14.00. Da er også telefonen åpen, 69 86 68 86. E-post adressen er mestring@so-hf.no.
Besøksadresse: Sykehuset Østfold Moss, Inngang A, 1.etasje, ventesone 17.

Rettighetstelefonen

Vi minner om MS-forbundets rettighetstelefon hvor personer med MS og pårørende kan få råd og veiledning. Telefonen betjenes av Bente Skog som er klinisk sosionom og par-/ familieterapeut. 

Telefonen er betjent mandag fra kl. 16.00 til kl. 19.00. Mobil: 44 21 85 30
Mail kan også benyttes: bente@ms.no.

Takk til våre sponsorer

Kurland Fysioterapi
Sponser oss med gratis bruk av kjøkken og møterom når vi har møter for likemanngrupper.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPrivacy

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.