Hopp til hovedinnholdet

Sarpsborg MS-forening

Velkommen til Sarpsborg MS-forening. Foreningen ble stiftet i 1967 og er en forening for personer med MS - pårørende og andre interesserte. Vi har ca. 260 medlemmer i Sarpsborg, Halden og Aremark.

Vi har faste aktiviteter for våre medlemmer som du kan lese mer om under Om oss. Informasjon som vi formidler er både fra lokalt og regionalt. Vi inviterer forelesere til forskjellige temaer, har hyggelig samvær med bevertning og loddsalg, arrangerer reiser, kurs og andre sosiale aktiviteter. Møtene blir annonsert under Hva skjer? samt i lokalavisen. 

Likemannsarbeid og samtalegrupper er noe vi prioriterer høyt.

Foreningen ledes av et valgt styre.

På medlemsmøte onsdag 12.oktober kl. 18.30 på Lande Bo får vi foredrag av Alessandra Chaves fra firmaet Hjemmebest - Brukerstyrt personlig assistanse -BPA

Alle er velkomne både medlemmer og ikke medlemmer.

Vi starter opp høstens aktiviteter med å ha en hyggelig dag hos Helge og Ingunn i Varteig med grilling og hyggelig samvær. Søndag 21.august kl. 12.00 - på deres bondegård i Varteig. 

De som ikke vet hvor det er - kan møtes ved Varteig Kirke kl.12.00 og så kjører vi sammen.Vi tar med oss mat og drikke selv og gjerne stoler til å sitte på. Griller og grillkull vil vi ta oss av.

Det er ikke værforbehold - da vi kan sitte i en fantastisk låve som er rene festlokalet. Er det nydelig vær sitter vi ute på tunet.Siden vi tar med mat og drikke selv så ta gjerne med andre familiemedlemmer.Det blir mulighet for aktiviteter med hesteskokasting - ballspill - div. leker for de som vil det.

VELKOMMEN!

Er du mellom 12 og 18 år og har MS?
Bli med på en hyggelig og spennende leir der du kan treffe andre ungdommer som også har MS.

Når: Torsdag 15. - søndag 18.september

Ønsker du å delta på årets MS-konferanse region Øst som skal være på Quality Hotel Sarpsborg kan du melde deg på til Sarpsborg MS Forening.
Tema for dagen er "Mestring av usynlige symptomer"
Pris for medlemmer er egentlig kr 500,-, men vi ønsker å dele påmeldingavgiften med våre medlemmer så dere betaler kun kr 250,-.  Frist for påmelding og betaling er innen 8.mai til kontornr. 1090.08.00547.
NB! Husk å skrive på navn til den som skal delta. Gi også beskjed direkte til Wenche at du melder deg på.

Råde Bondegård

For å markere den internasjonale ms-dagen 25 mai har vi også i år gleden av å invitere medlemmer med barn til en familiedag på søndag 22 mai kl 13.00. 
Arrangementet vil være gratis for medlemmene i MS Foreningene i Østfold og Follo.
Det betyr at dere må ha familiemedlemskap hvis det skal være gratis for deres barn og ektefelle/samboer. 

Inne på gården er underlaget vi ferdes på singel og gress, så det er grei fremkommelighet der.

Sarpsborg MS Forening skal ha medlemsmøte onsdag 9.mars kl. 18.30 på Lande Bo og Service.Vi får besøk av Boots apotek med en sykepleier og farmasøyt. De vil vise de siste nyheter innen sykepleie artikler, og en nyhet innen urinveisproblemer.

Deilige "skjønnhetsartikler".  Vi blir som "nye" igjen tror jeg. Er det noe vi lurer på så kan de svare på spørsmål også.  

Det gjør ingen ting om dere ikke er medlemmer i noen av MS foreningene, andre kan også trenge å se hva Boots kan tilby.

Pga. bevertning er det fint om jeg får vite hvor mange som kommer et par dager før møtet.

Dere er hjertelig velkommen.

 Hilsen for styret Wenche, Sarpsborg MS forening

 lasswe@yahoo.no

Det innkalles til årsmøte

Onsdag 10.februar kl. 18.00 på Lande Bo og Service.

Saker til årsmøtet må være styret i hende senest 25.januar.

 

Hilsen styret

Tirsdag 16 februar kl 17 på Førtito bar og bowling (Sefa) adressen er St.Nikolasgate 16. Vi får servert pizza og brus når vi kommer. Så er vi klare for to runder med bowling for de som har lyst. (Drikke/mat utover det må vi betale selv. Det er også mulig å spille biljard eller shuffleboard men det må også betales selv).

Stedet er det samme - Lande bo og service, og møtet begynner kl. 18.00 den 9.desember.
Det blir snitter, kaker, kaffe og julebrus. Julesanger og luciasang med de barna som kommer. Dette pleier å være en veldig hyggelig opptreden for oss alle.

Vi har lys til barna, men ta gjerne med lucia kjole eller litt juleglitter til å ha i håret hvis dere vil.

 Loddsalg som vanlig så ta gjerne med en liten gevinst.

 Fint om dere gir Wenche en tilbakemelding om hvor mange barn som kommer - det blir en liten julehilsen til alle " barna under 18 år".

 Kan dere ikke komme ønsker vi dere en riktig god adventstid og en fredelig, rolig julefeiring.

 

GOD JUL

Hilsen styret i Sarpsborg MS forening

Tirsdag 17 november kl 17 på Førtito bar og bowling (Sefa) adressen er St.Nikolasgate 16. Vi får servert pizza og brus når vi kommer. Så er vi klare for to runder med bowling for de som har lyst. (Drikke/mat utover det må vi betale selv. Det er også mulig å spille biljard eller shuffleboard men det må også betales selv).

Tema for kvelden er at det kommer 2 nevrologer, Barbara Ratajczak-Tretel og Liv Rekdalsbakken.  De kommer til å holde på i to bolker, og vi tar kaffe og noe å bite i mellom.
Det hele starter kl.19.00, og vi holder til i Filadelfiakirken, Ilaveien Fredrikstad (veien ligger parallelt med Rolvsøyveien).

Vil gjerne ha tilbakemelding 2-3 dager før møtet om det kommer noen fra dere p.g.a mat. Ellers blir det loddsalg som vanlig. Ta med godt humør.
Påmelding til Wenche Lassen.

Klatrevegg

Sarpsborg MS forening inviterer alle medlemmer i foreningen som har barn til en ettermiddag på Superland. Dette blir tirsdag 13 oktober kl 17.00. Når vi kommer får både barn og voksne servert pizza og en brus (0,4) Det er beregnet 4 personer pr pizza.
Barna får leke i ballbinge og lekelabyrint, spille minigolf, bruke klatrebane og klatrevegg. Klatreutstyr er også inkludert. Vi voksne kan snakket sammen og bli kjent med andre familier der noen har MS.

Den 8.oktober kl 17.30 på Sykehuset Østfold Kalnes vil Det europeiske hjerneåret markeres med et spennende foredrag fra professor og nevrolog Espen Dietrichs («Hva er hjernen?») og har deretter arrangert noen stasjoner som kan gi en dypere forståelse av hjernefunksjonene og hvordan vi kan utrede disse ved mistanke om sykdom. Nevrologer fra sykehuset i Østfold demonstrerer bl.a. EEG, ultralyd av halskar og CT i slagambulanse.  

Tirsdag 27. oktober kl. 18 – 21 arrangeres informasjonsmøte på Quality Hotel & Resort Sarpsborg
(Hotellet ligger rett ved E 18 på utsiden av Sarpsborg)

TEMA: BILORDNINGEN I NAV

3 fagpersoner fra NAV Bilsenter Østlandet informerer regelverket innen NAVs bilordning.

Initiativtaker til møtet er Indre Østfold MS-forening. Møtet arrangeres som et samarbeid mellom MS-forbundet og lokalforeningene i Østfold og Follo.

Møte er åpent for alle - ingen påmelding – enkel servering

Har du spørsmål – kontakt Mona Enstad, mobil 93011081

Etter påtrykk fra blant annet FFO, ble ordningen med aktivitetshjelpemidler til personer over 26 år iverksatt 1. juli 2014.

Aktivitetshjelpemidler er hjelpemidler som er spesielt utviklet for at personer med nedsatt funksjonsevne skal kunne delta i fysisk aktivitet. Du kan få aktivitetshjelpemidler til å bedrive aktivitet alene eller sammen med andre.
Eksempel på aktivitetshjelpemiddel kan være sykler, sykkelfront til rullestoler, piggkjelker, sitski, og rideutstyr. Dette er bare eksempler, det er mange flere aktivitetshjelpemidler man kan søke om.

Fredag 16.oktober kl 19.00 blir det fest for våre medlemmer over 18 år på Roklubben ved Tunevannet.
Der er det plass til mange mennesker, og det er tilrettelagt for rullestolbrukere.

20 voksne og 22 barn var samlet til familieleir på Haraldvangen i juli:  "Superbra, vi ville vært der lenger!"
12 familier der en av de foresatte hadde MS, deltok under MS-forbundets familieleir på Haraldvangen i juli.

Haraldvangen ligger ved Hurdalssjøen i Akeshus. Været var fint og det ble arrangert vannaktiviteter for store og små barn. Det var også fellesaktiviteter for familiene som natursti, grilling og middag i lavvo.

Vi ønsker alle våre medlemmer en God Påske
Så treffes vi etter påsken på våre aktiviteter som du finner under Hva skjer?

Tirsdag 14.april kl. 17.00 på Førtito Bar & Bowling(Sefa)  inviterer vi alle våre medlemmer til en koselig ettermiddag med gratis pizza, brus og bowling. Dette vil være gratis for medlemmer, det betyr at den som er medlem må ha familiemedlemskap for at det skal være gratis for ektefelle/samboer og barn under 18 år.

Vi vil gjerne møtes lørdag 28 februar kl 11 på Leo's Lekeland i Fredrikstad. Det er gratis inngang for alle medlemmer i foreningene i Østfold og Follo, men alle må ha familiemedlemskap. Barna får servert en drikke og chips m/1 pølse.

Kontaktinfo

Leder: Wenche Lassen Halvorsen
Tlf: 97 54 64 91
lasswe@yahoo.no

Faste aktiviteter

Første onsdag i måneden - Cafè besøk på Peppe's Pizza på Storbyen

Andre onsdag i måneden - Medlemsmøte på Lande Bosenter

Siste fredag i måneden - O'Learys på Storbyen

Du finner dato og tidspunkt under Hva skjer? og hvor vi treffes under Om oss

Hva skjer?

Helsetorget på Sykehuset Østfold Kalnes

Helsetorget vil starte opp i vestibylen den 5.januar 2016. Det vil være betjent hver uke, tirsdager og torsdager med  brukermedvirkere/samtaleperson  som gjerne tar en prat med de som trenger det.

Tirsdag kl. 10.00  - 14.00
Torsdag kl. 10.00 - 14.00

Lærings og mestringssenteret (LMS) i Moss

De holder kurs for pasienter, pårørende og helsepersonell. Lærings- og mestringssenteret er åpent for besøkende mandag til torsdag klokken 09.00 - 14.00. Da er også telefonen åpen, 69 86 68 86. E-post adressen er mestring@so-hf.no.
Besøksadresse: Sykehuset Østfold Moss, Inngang A, 1.etasje, ventesone 17.

Rettighetstelefonen

Vi minner om MS-forbundets rettighetstelefon hvor personer med MS og pårørende kan få råd og veiledning. Telefonen betjenes av Bente Skog som er klinisk sosionom og par-/ familieterapeut. 

Telefonen er betjent mandag fra kl. 16.00 til kl. 19.00. Mobil: 44 21 85 30
Mail kan også benyttes: bente@ms.no.

Takk til våre sponsorer

Kurland Fysioterapi
Sponser oss med gratis bruk av kjøkken og møterom når vi har møter for likemanngrupper.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.