Hopp til hovedinnholdet

Her kommer ett tips til MS Foreninger i alle fylker og regioner

Spør deres lokale BOOTS Apotek om ikke de også kan arrangere temakveld for personer med MS og deres pårørende. 

Tidligere i sommer ble jeg kontaktet av sykepleier Anita Martinsen fra Boots Apoteket i Sarpsborg. De ønsket å ha en Temakveld for personer med ms og deres pårørende. Det var lenge siden det hadde vært en temakveld for dem i Østfold og hun ville gjerne ha et tips om et tema som kunne være av interesse.

Vi i Sarpsborg ms forening hadde lenge pratet om stamcelletransplantasjon. Hvordan foregikk en slik behandling? Hvem kan ha nytte av dette?

Vår sekretær hadde allerede snakket med Elin Maageng Jacobsen om muligheten for at hun kunne komme å dele sine erfaringer med våre medlemmer. Så vårt forslag var Elin Maageng Jacobsen og stamcelletransplantasjon. Anita informerte oss underveis om hvordan programmet skulle bli. Og vi ble kjempeglad da det gikk i orden med Elin. Vi i Fredrikstad og Sarpsborg Ms forening samarbeidet med apoteket med det vi kunne bidra med. Vi sendte ut innbydelse til våre medlemmer, nevrologer og ms sykepleiere på SØF. Vi satte inn innbydelsen på nettsidene og fortalte om temakvelden på medlemsmøter og til personer som kunne ha nytte av å høre om dette. Dagen opprant og vi var veldig spente på hvordan dette ville bli mottatt. Det var den 25. september Boots Apotek Østfold arrangerte Temakveld for personer med ms og deres pårørende fra Østfold og Follo på Quality hotell i Sarpsborg. Chistina Grythe og jeg satt og registrerte de påmeldte etter hvert som de ankom. Det var en hyggelig jobb, det kom medlemmer fra lokalforeningene men også andre med ms diagnose som ikke er medlemmer i noen ms forening. Vi endte med ca 130 personer som deltok og det var helt utrolig flott. Anita Martinsen og Tonje Olsen var helt overveldet over at så mange kom. Det var tydelig at det var populære temaer.

Tema: Sykling som trening og ms v. Jan Erik Lund
Hvordan "ekstrem" trening med sykkel hjalp Jan Erik til å takle sin ms. Det var interessant å høre hvordan han gjennomførte hardtrening og deltok på div. sykkelturer/ritt og hvordan det hjalp ham med sin ms. Han ble betraktelig mye bedre. Det er jo ikke alle gitt å kunne drive med sykling, men hardtrening kan være bra for noen.
Det viktigste er å trene det man kan med det som fungerer for hver enkelt. Man må prøve seg fram og finne ut hva som gjør livet bedre.

Tema: Stamcelletransplantasjon v. Elin Maageng Jacobsen
 Elin er en utrolig person som gir mye av seg selv. Usminket og ærlig fortalte hun hele sin livshistorie vedrørende ms. Ispedd mye herlig humor. PowerPoint'en hun viste oss førte oss gjennom hele behandlingsperioden. Den var ganske tøff og den ga oss en opplevelse om hvordan dette foregikk. Det var veldig realistisk så jeg tror ikke noen satt igjen med en forestilling om at dette var lett match.
Tilbakemeldingene etter møtet var positive selv om noen synes det var en skremmende behandlingog at sykkeltreningen var litt for tøff for de fleste.

Men dette var en realistisk og ærlig framstilling av 2 forskjellige måter å takle/behandle ms diagnosen på. Vi er alle forskjellige og vi må gjøre det beste for oss selv på vår egen måte.
Det var flere fra Boots Apotekene i Østfold som sto for arrangementet og de gjorde en kjempejobb som vi er veldig takknemlig for. Det var også flere utstillere som viste oss diverse sykepleie artikler for personer med en kronisk sykdom.
Det var enkel servering med drikke, kaker, frukt og utlodning med mange fine gevinster.

En stor takk til Boots Apoteket i Østfold og deres helsepersonell for arrangementet.

Vennlig hilsen Wenche Lassen Halvorsen, leder i Sarpsborg MS forening

Faste aktiviteter

Første onsdag i måneden - Cafè besøk på Peppe's Pizza på Storbyen

Andre onsdag i måneden - Medlemsmøte på Lande Bosenter

Siste fredag i måneden - O'Learys på Storbyen

Du finner dato og tidspunkt under Hva skjer? og hvor vi treffes under Om oss

Hva skjer?

Helsetorget på Sykehuset Østfold Kalnes

Helsetorget vil starte opp i vestibylen den 5.januar 2016. Det vil være betjent hver uke, tirsdager og torsdager med  brukermedvirkere/samtaleperson  som gjerne tar en prat med de som trenger det.

Tirsdag kl. 10.00  - 14.00
Torsdag kl. 10.00 - 14.00

Lærings og mestringssenteret (LMS) i Moss

De holder kurs for pasienter, pårørende og helsepersonell. Lærings- og mestringssenteret er åpent for besøkende mandag til torsdag klokken 09.00 - 14.00. Da er også telefonen åpen, 69 86 68 86. E-post adressen er mestring@so-hf.no.
Besøksadresse: Sykehuset Østfold Moss, Inngang A, 1.etasje, ventesone 17.

Rettighetstelefonen

Vi minner om MS-forbundets rettighetstelefon hvor personer med MS og pårørende kan få råd og veiledning. Telefonen betjenes av Bente Skog som er klinisk sosionom og par-/ familieterapeut. 

Telefonen er betjent mandag fra kl. 16.00 til kl. 19.00. Mobil: 44 21 85 30
Mail kan også benyttes: bente@ms.no.

Takk til våre sponsorer

Kurland Fysioterapi
Sponser oss med gratis bruk av kjøkken og møterom når vi har møter for likemanngrupper.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.