Hopp til hovedinnholdet

Hadeland MS-forening

Velkommen til Hadeland MS forenings hjemmeside.

På denne siden vil vi forsøke å formidle ting av interesse for våre medlemmer og andre som besøker siden vår.

Våre støttespillere

Fra og med 6/1-2019- 28/6-2020 har vi gleden av å kunne tilby fellestrening for medlemmer i Hadeland MS-forening. Trim, sosialt samvær og artig. Ingen påmelding så bare møt opp hvis du vil være med. Man trenger heller ikke å være medlem i Spartacus. 

Vi har ledige plasser på kurs for treningskontakter -  Meld deg på - kurset er gratis!!!!!!!!!

Send mail til bente.godli@hebb.no eller sms til 911 97 088

Undervisningen går over to kvelder, hvor av den første består av teori og den andre er mer praktisk rettet, og det faglige nivået sikres av de kjente foredragsholderne Ine Wigernæs, Liv Vingdal og Silje Marie Wøyen.

 

Kurs for treningskontakter mandag 21. januar 17.30 – 21.30 og tirsdag 22. januar 17.30 – 21.30. Oppmøte første kurskveld på Lunner Frivilligsentral, Sandsveien 1 (underetasjen på Rådhuset).

Møt opp og se om dette kan være noe for deg! Du forplikter deg ikke til noe ved å delta på kurset.

Påmelding sendes til

post@lunner.frivilligsentral.no 46442520

Innen 11. Januar.

Søndag dem 2. September hadde Hadeland MS forening tur over Krokskogen,

Vi  gikk på en del av den tradisjonsrike ferdselsvegen , som var en vikitg del av den Bergense Kongeveien, gjennom hjertet av Kroksogen.

Husk påmelding til tur over Krokskogen, innen  10. August.

Søndag den 2. September, går/ «triller» vi sammen fra Kleivstua på Den Bergenske 
kongevei, «Eventyrveien» over Krokskogen til Lommedalen.

Vi vil med dette ønske deg en riktig god sommer! 

MS- konferansen 2018 -    Å leve med MS

Hadeland MS forening, dekker halvparten av avgiften for sine MS diagnostiserte medlemmer.

Eventyrveien over Krokskogen 

Søndag den 2. September, går/ «triller» vi sammen fra Kleivstua på Den Bergenske 
kongevei, «Eventyrveien» over Krokskogen til Lommedalen.

Med stadig økende antall av Unge med MS, ønsker Hadeland MS forening å ta tak i dette.og ser  viktigheten av  å fremme fysisk og psykisk helse, mestring og livskvalitet og gjøre dette i friluft gjennom hele året. 

Med stor hjelp av  gavetildelingen fra Sparebankstiftelsen DNB, ser vi frem mot å presentere både utstyr og aktiviteter, til glede  for våre medlemmer.  Dere vil bli orientert  gjennom vår hjemmeside.

Vi, de kronisk syke, er en utgiftspost for velferdssamfunnet og deler det stemplet med blant annet eldre, flyktninger, rusmisbrukere og alle andre som samfunnet ikke tjener penger på.  Vi koster. Menneskeverd måles etter produktivitet. Vi lever på skattebetalernes penger.  Vi blir sett ned på, og vi får høre det.  Vi bør helst unnskylde oss for alt vi gjør.

Du kan være treningskontakt 
En trenings kontakt er den personen som møter opp og som en kan stole på.  Treningsokntakter/fritids kontakter er ressurspersoner i lokalmiljøet som har gjennomført «Kurs for treningskontakter/fritids kontakter». Kontaktene skal bidra til økt deltakelse i fysisk aktivitet og friluftsliv på ulike arenaer i nærmiljøet, tilpasset den enkeltes behov. 

Teori og praksis 
Hadeland MS-forening er glade og stolte over at vi har fått tak i 3 gode foredragsholdere til kurset vi skal holde i april.  

Ine Wigernæs har en doktorgrad i fysiologi om stresshormoner og immunsystemet i forbindelse med utholdenhets- og overtrening. De siste 10 år har hun arbeidet politisk og strategisk med folkehelse i Valdres og Oppland. 

Liv Vingdal folkehelsekoordinator i Østre Slidre kommune og har lang erfaring med å holde kurs for treningskontakter. 

Silje Marie Wøien er utdannet fysioterapeut og jobber i disse dager med å sluttføre master utdanning i nevrologisk fysioterapi. 

Årsmøte , avholdes på Bergosenteret 22. Februar

Nytt År, nye muligheter -

 Kun været jobbet mot oss, alt annet var bare en glede.

Denne dagen var representanter fra styret i Hadeland MS-forening på plass utenfor Kiwi på Grua. Her fikk de som ønsket  litt informasjon om Multippel sklerose (MS) og om Hadeland MS-forening, som er et tilbud til MS-diagnostiserte i våre tre kommuner.

Noen ord til ettertanke,  dikt skrevet av Hans Olav Mørk, som du lett kan relatere til dine tanker, kanskje også om din MS.

Referat fra MS konferansen på Hamar 13. September 2017

Også i år vil det bli avholdt en Åpen konferanse i forbindelse med  Inspirasjonskonferansen 2017: Tema er  MR-oppfølging, rehabilitering og sykdomsmekanismer ved MS.

Hadeland MS forening fortsetter med treningsgruppe for sine MS diagnostiserte medlemmer. Husk også at foreningen har diverse treningsutstyr til utlån for sine diagnostiserte medlemmer, ta kontakt om det er noe du har lyst til å låne en periode.

"Jeg har en drøm"! Bestige en fjelltopp på 2000 meter - vi tar utfordringen sammen!! 

Kontaktinfo

Leder: Nina Aaserud Grønfur
Tlf: 41328705
hadeland_ms_forening@outlook.com

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.