Hopp til hovedinnholdet

Fire prosjekter til Hadeland MS-forening

Av totalt 13 innvilgede prosjekter fikk Hadeland MS-forening innvilget fire søknader. Prosjektene Kurs for treningskontakter, Bedre hverdag med friluftsliv, På tur over Krokskogen og Ta livskvaliteten tilbake med aktivitet, ga til sammen 120.000 kr i støtte til foreningen. Dette er et imponerende resultat, og vi tok derfor en liten prat med Bente Godli som er leder og søker for alle prosjektene til Hadeland MS-forening.

Bedre hverdag med friluftsliv

Siden 90 tallet har Bente sittet som leder for Hadeland MS-forening og er et kjent ansikt for mange i det Norske MS-miljøet. Hennes lidenskap for aktivitet og friluftsliv er noe som har gjenspeiler både hennes og foreningens arbeid i mange år. Nå har fire gode ideer blitt til realitet gjennom støtte fra Extra Express.

- Dette betyr utrolig mye for oss i Hadeland, sier Bente, og utdyper at de har jobbet mye i forkant med flere av prosjektene. Blant annet har de etablert et samarbeid med NAV og kommunen for å hentet inn treningskontakter som en del av prosjektet «Kurs for treningskontakter».

Gjennom prosjektet, Bedre hverdag med friluftsliv, kan de nå investere i turutstyr til unggruppa i lokallaget og de vil få støtte til en fellestur over Krokskogen gjennom prosjektet På tur over Krokskogen.

Bente er ikke en dame som legger skjul på hva hun mener, så når jeg spør henne om hvor ideene og motivasjonen til søknadene kommer fra, svarer hun kontant.

- Jeg ble forbanna på at det ikke er sånn lenger!, og refererer til ordningen med gratis fysioterapi som alle med MS og andre kroniske sykdommer mistet fra nyåret. Slik ble en søknad om støtte til egenandelstak 2 til, ved prosjektet «Ta livskvalitet tilbake med aktivitet». Nå kan altså de som tilhører Hadeland MS-forening få det dekket gjennom lokalforeningen sin.

- Dette håper jeg kan sende et signal om at når vi mister fritak for egenandelstak 2, er det et stort tap for alle oss med MS, avslutter Bente.

Hvordan få støtte

Her er fire tips fra Bente Godli om hvordan man får støtte gjennom Extra Express:

  • Gjør deg godt kjent med søknads kriteriene.
  • Snakk sammen i styret for å finne de beste ideene.
  • Ikke se begrensninger, se muligheter!
  • Fysisk helse er et interesseområde som engasjerer. Kom deg ut, det hjelper! Det hjelper på psykisk helse også.

Lokallag

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.