Hopp til hovedinnholdet

Fjelltreff i Rondane

 Kun været jobbet mot oss, alt annet var bare en glede.

Hadeland MS forening hadde i helgen 29. September til 1. Oktober, ansvar for Fjelltreff i Rondane, et arrangement i forbindelse med Frilufts løftet.

Vi hadde med oss en gruppe fra forskjellige steder i vårt land, en fantastisk gruppe, positive, blide og hyggelige, utfordringer ble tatt på strak arm og  ingenting var vanskelig. 

Det at været ikke spilte på lag med oss denne gangen, slik at turen til Veslesmeden ikke kunne gjennomføres, får ingen av oss gjort noe med.  Men turen vi hadde sammen, med 2 kjempehyggelige guider, innover  Illmandalen,  håper og tror vi allikevel ga oss et bilde av naturen i Rondane, når vi greide å se gjennom tåkehavet, dette ga mersmak for turer i fjellet.

Vind med både kuling , sterk bris og storm i kastene, utrolig at det ikke greide å få tåka av gårde, men dessverre, sånn ble det ikke. Alle taklet været på en fremragende måte, kanskje det var en mening i at vi virkelig skulle møte fjellet på denne måten, vi lærte i det minste at fjellet kan være lunefullt og at vi må ta forholdsregler, vise respekt for fjellet og ikke minst kle oss etter forholdene. 

Alt dette mestret alle sammen til fulle. Rondvassbu’s flott frokostbord og gode middag gjorde at rammen rundt turen ble god på alle måter.  At vinden ikke greide å sende lavvoene hverken til  fjells eller til vanns, selv hvor godt den prøvde, gjorde at også de  som valgte lavvo, både holdt seg tørre og ved hjelp av ovnen også varme, selv om det føltes litt  "røskint" å gå ut til lavvoen  i den mørke fjell natten.  Det verste regnet holdt også stand til vi var på tur tilbake til parkeringen søndag, for ikke snakke om, når vi kom hjem, noe vi var glad for.

Lange og koselige samtaler om kveldene i de to peise stuene, ga oss gode og positive tanker og ikke minst ønsker om  «dette må gjentas», med Steinar som representant fra forbundet vårt, ble ønsket og drømmen om flere arrangement i friluft ført tilbake til forbundet, med et ettertrykkelig, «vi vil mer ut», la oss få nye frilufts tilbud, vi er klare for mer.  Om kroppen ikke spiller helt på lag i dag for alle, bare minner oss om den fine turen vi hadde sammen.

Pleie støle kroppsdeler, vaske myr og mose ut av tur klærne og drømme og håpe at dette får vi oppleve mer av var et unisont ønske.

Det i ettertid å kunne dele vår glede over hva vi har opplevd,  dele minnene og opplevelsen med andre, håper vi kan gi inspirasjon   til flere om  å søke natur, og friluft, la oss starte i det små hver for oss med så bygge opp gleden over friluftsliv og at vi mestrer, alle på vår måte, ikke se på eventuelle vansker som en hindring, men heller en god utfordring.

Vi som  stod "ved roret" og fikk gleden av å gjennomføre turen,  er takknemlige  og  veldig fornøyde. Mange minner er lagt i våre «indre minnebøker», snø fjonene under frokosten søndag på Rondvassbu fortalte oss at det hvite teppet er nok ikke langt unna og vi går vinteren i møte, med dens utfordringer av forskjellig grad,  for den enkelte.

Det å nå  holde kroppen og formen  en har ved like eller å forsøke å bygge den opp, så godt det lar seg gjøre, fra eget ståsted, er bare positivt,  litt trening er ikke å forakte det vet vi. Start i det små, med noe du mestrer og har glede av og du vil se at både formen og humøret stiger i takt med egen innsats. Få med deg en du kan ta utfordringen sammen med, det inspirerer å være flere, så kanskje  du også  blir fristet av friluftsliv og fin natur som vårt land er beriket med.

Lokallag

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.