Hopp til hovedinnholdet

Frivillighet

Frivillig arbeide, en nødvendighet i dagens samfunn.

Frivillig arbeid og engasjement.

Hvorfor være engasjert? Hva er vitsen med å jobbe og slite for noe man ikke får betalt for?

Hva betyr engasjement? Engasjement betyr å vise interesse eller begeistring for noe. Det kan også bety og delta. Men det finnes mange måter man kan delta på!
 Ulike måter å engasjere seg på Mange mennesker blir svært engasjerte av å se fotball på tv. Andre blir engasjerte av urettferdighet, fattigdom, og av å se at andre ikke har det godt. Noens engasjement strekker seg til å diskutere det de interesserer seg for, mens andre melder seg inn i organisasjoner og foreninger som jobber for og med det de er engasjert i.

Du kan hvis du vil!

Jeg beundrer mennesker som har mot og vilje til å kjempe for andre mennesker. Mennesker som ønsker å gjøre hverdagen bedre for andre.  Mennesker som bruker av egen tid for å hjelpe mennesker for å ta sin del i å drifte organisasjoner, ikke bare sitte på sidelinjen og forvente og ikke minst å klage.
 Enkeltmenneskets innsats teller!
 Enkeltmenneskets innsats skal man ikke kimse av. Det er frivillighet som driver organisasjoner og det er enkeltmennesket som driver frivilligheten.
 Vi har alle et ansvar Det skal så inderlig lite til fra hver av oss for å gjøre organisasjonen til et litt bedre sted.  En sms, en samtale, en stemme som sier ifra når det er noe som er positivt eller kommer med konstruktiv kritikk eller når urettferdighet råder. Dette er en innsats vi alle kan ta oss tid til.

Det er det mange som gjør, og de fortjener heder og ære. Likevel har vi en lang vei å gå. Vi er alle verdensborgere, og vi har alle et ansvar for våre medmennesker, og for at vår organisasjon skal forbli og være et positivt sted for oss alle.

Frivillig arbeid kan være alt fra noen timer i blant, til fulltid. De som arbeider frivillig vet at frivillighet er en verdi i seg selv.

Ønsker du en mer meningsfylt fritid? Det finnes nok å gjøre. Alle slags arbeid, alle slags oppgaver.

Framtida

Hvilken framtid ønsker du å skape for din organisasjon? Hvordan har du lyst til å ha det?  Kommer du med noen innspill, engasjerer du deg, eller er du en av de som bare ønsker å motta uten selv å yte noe eller komme med forslag.

Fremtid er ikke noe som bare kommer. Den blir alltid skapt av noen. Det kan like gjerne være deg.

Vi mennesker har stor makt - makt til å legge til rette for hvordan andre/og vi selv skal ha det. Alltid, og kanskje spesielt i ungdomstida, trenger vi å høre til, samtidig som vi trenger å skille oss ut, å kjenne etter hva som er spesielt med akkurat oss, og hva vi ønsker at andre skal synes er spesielt med oss.

Men dette gjelder også videre i livet og i de fleste sammenheng.
 Jeg for min del trenger å kjenne etter hva som er meg, å føle at andre liker at det er det som er meg, og ikke minst føle at jeg selv liker det som er meg i det minste innimellom.

Frivillig arbeid i vekst

Til tross for foreningslivets ustanselige rop etter flere frivillige er det mye som tyder på at frivillig arbeid er i vekst, særlig på fritids- og hobbyområdet, men organisasjoner er like viktige for mange - se bare på Røde Kors, og for oss MS-foreningene rundt om i det ganske land. La oss også ta et tak både for oss selv og andre.  La ikke de som sier seg villige til å stå der for oss, føle at de er alene, la oss alle yte noe, det skal så lite til for å hjelpe og ikke minst motivere og det er nå en gang slik at i frivillig arbeid må vi alle ta vår tørn på en eller annen måte, slit ikke ut de som til en hver tid er positive ja mennesker, men tilby selv å ta din del av det hele.

Frivillighetspakken

Når vi kaster oss ut i frivillig arbeid, har det oftest å gjøre med en av tre faktorer:

* Nødvendighet * Mening * Lyst

- Disse begrepene opererer man også med innen sosiologien. Når man melder seg som frivillig i den lokale foreningen, gjør man det ofte ut fra nødvendighet - kanskje fordi den lokale foreningen har annonsert at de mangler frivillige.

- Vi innser at vi må yte noe for fellesskapet. Akkurat som man også i familien gjør ting fordi det er påkrevd, for eksempel å kjøre barna til og fra trening. Det er egentlig den samme tankegangen som ligger bak den frivillige innsatsen. Når det har med "mening" å gjøre, så handler det om at den frivillige skal oppleve at innsatsen betyr noe. At innsatsen rent faktisk gjør en forskjell for fellesskapet.

Lysten er et uttrykk for at det frivillige arbeidet skal være forbundet med glede og moro.

- Hvis alle tre elementer er involvert - nødvendighet, mening og lyst - så har frivilligheten gode kår.

Forskning peker på at mindre foreninger har langt lettere for å rekruttere frivillige enn store organisasjoner.

- Små foreninger er som regel alltid mer tiltrekkende enn store organisasjoner. I den lille lokale foreningen finner vi en høyere grad av selvstyre, selvbestemmelsesrett og selvstendighet - avgjørende parametere for den enkelte frivillige.

Ikke bare tid

- Det krever personlige ressurser å ville det frivillige. Det viser det seg at de som generelt har et høyt aktivitetsnivå og arbeider mange timer i uken også er mer engasjert i frivillig arbeid.

- Det er altså ikke slik at bare fordi man har mye tid, så melder man seg i den lokale foreningen. Tvert imot.

Meld deg, gjør din "plikt" for din forening, følg opp om du har latt deg velge, og  som ordinært medlem -  hvis i det minste interesse for de som forsøker å yte sitt bidrag, mange har glede av det.

Lokallag

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.