Hopp til hovedinnholdet

I pose og treningsbag

Meninger, dagens leder i avisa Hadeland tirsdag den 16. Desember 2014 v/ Redaktør Sissel Skjervum Bjrkehagen 

Har du hørt om kommunen som sa nei til et innovativt og folkehelsefremmende prosjekt, på en plass der lokalbefolkningen etterlyser tilrettelegging for fritidsaktiviteter, som kan realiseres uten innhogg i kommunekassa og der det er andre som står for organisering og prosjektledelse? Ikke vi heller, heldigvis.
Om et halvt års tid håper Hadeland MS-forening å ha regionens første «tuftepark» klar til bruk for unge, middelaldrende og gamle. Fra topptrent til mindre sprek. Målet til initiativtaker og pådriver Stian Godli er å skape et terskelløst tilbud for allmennheten, altså uten krav om forhåndskunnskap eller inngangsbillett.
I Norge finnes det i dag nesten 20 slike parker med apparater til egenvektstrening. Det er askerbøringen Lasse Tufte som har brakt ideen til landet, den første parken sto klar så sent som i 2012. Apparatene skal være konstruert slik alle skal kunne utføre alle grunnleggende øvelser uavhengig av treningsbakgrunn. Ifølge Godli vil det også bli satt opp et skilt i parken på Grua med forklaringer og forslag til øvelser.
Det sammensatte ordet vi benyttet innledningsvis i denne teksten, «folkehelse», har de senere årene vært brukt så hyppig av makthavere på forskjellige nivå at begrepet i seg selv kanskje nærmer seg en lettere forslitt klisjé. Men bakgrunnen for begrepet, de svære samfunnsøkonomiske fordelene ved forebyggende tiltak – som å få flere i fysisk aktivitet – er like relevant i dag som før «folkehelse» ble en farsott.
Derfor er det med glede vi ser konturene av dette nye, annerledestilbudet på Grua. MS-foreningen er allerede godt på veg med finansieringen, og dessuten skal mange ha stilt seg til dugnadsdisposisjon for å få parken på plass. Lunner kommune stiller med tomt, og skal etter sigende være svært positive til tiltaket. Det skulle da også bare mangle.                        

Lokallag

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.