Hopp til hovedinnholdet

Med kroppen som motstand Tuftepark på Grua i 2015;

Hadeland MS forening vil starte Tuftepark på Grua.   Kommunen er positiv til tiltaket og stiller tomt til disposisjon:

Nå blir tradisjonell trening med vekter byttet ut med den nye trenden, egenvektstrening. Tufteparken gir et tilbud til egenvekts trenere (bruker egen kropp som vekt), og kommer nå til Grua i 2015.

Egenvektstrening;
 Egenvektstrening går ut på å bruke sin egen kropp som vekt. Det er en blanding av turn, akrobatikk og styrketrening. De første øvelsene man prøver seg på kan være så enkle som push-ups.
 Man blir dobbelt så fort sterk. Det blir ofte veldig kjedelig og ensformig å trene på treningsstudio. Nettopp det har jo gjort at dette er blitt en trend.
 Tufteparken består av 10 apparater. Apparatene er tilpasset på en slik måte at absolutt alle skal kunne utføre alle grunnleggende øvelser uavhengig av treningsbakgrunn, kjønn, alder, høyde og andre forutsetninger som en form for nedsatt funksjonsevne.
 Det vil bli satt opp en stor oppslagstavle med illustrasjoner som folk kan følge. Tufteparken tør utgangspunkt i såkalt helkroppsøvelser og dermed kan alle fra helt utrente til toppidrettsutøvere benytte parken.
 Lavterskeltilbud;
 Grunnleggeren av Tufteparken, Lasse Tufte, forteller at Tufteparken skal være et lavterskeltilbud.
 Dette er et lavterskel tiltak for uorganisert idrett og folkehelsa. Tufteparken er en utendørs treningspark, bestående av 10 enkle metallkonstruksjoner tilpasset på en måte der alle kan utføre alle grunnleggende øvelser.
 Egenvektstrening er kanskje den aller sunneste treningsformen som finnes. Det er kun egen kroppsvekt som motstand, noe som er skadeforebyggende. Det er utendørs og sosialt og det passer alle aldersgrupper.

Lokallag

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.